ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under maj 2011

Av Johanna Mokvist - 7 maj 2011 18:46


Nu sitter vi i soffan igen, jag och herr Lukas. Eftermiddagen har varit fullspäckad av diverse ting!


Lukas fick välja middag ikväll, och valet blev korv med bröd (trots att han inte tycker om det så mkt!) och han äter ju minst sagt på sitt egna lilla vis, närmare bestämt korven och brödet separat, och lite makaroner till ville herren ha också!

Nu intar vi lördagsgodiset, Lukas fick idag för första gången köpa eget lördagsgodis, och plocka i det själv i påsen. Resultatet blev 5 godisbitar och en väldigt glad pojke!


Nu borde pappan i huset vara på ingång när som helst. Gissar på att han är trött när han ramlar in, han had visst inte kommit i säng förrens runt 4 i natt!


   


   


Nu kom pappan! :) :)

Av Johanna Mokvist - 7 maj 2011 10:10

 

Även Liña njöt av solen som tittade fram lte igår. Och så sömning hon blev av värmen!

Av Johanna Mokvist - 7 maj 2011 09:53


Idag är vi ena riktiga fuskisar, jag och Lukas. Vi sitter i soffan med pyjamas på fortfarande! Och klockan är tio... Det kan vi gott få unna oss någon gång, så skönt att strunta i allt som har med stress att göra. Vi tar tag i dagen i eftermiddag istället, då ska vi cykla till MAXI och inhandla diverse saker till tårtan som jag ska baka i morgon. En tur till lekparken lär vi hinna med också.


Lukas vaknade redan 5.45 i morse, tji fick jag som trodde att han skulle sova länge eftersom han kom i säng ganska sent. Vi var nämligen hemma hos min mamma igår och kom hem runt 20.30 Lukas var i eld och lågor hos mormor igår, han fick nämligen Alexanders gamla minimotorcykel som drivs på el. Jag vet inte hur länge han åkte runt på den där och sken som en sol! Den ska vi absolut hämta hem i dagarna.


Nu ska vi snart lägga upp lite gardiner, sätta på en maskin med tvätt och sen är det snart dags att börja förbereda lunchen.


 

Denna fina väggtext pryder numera väggen i vardagsrummen. Fina och sanna ord!


Lukas är mitt uppe i sin fruktstund i detta nu. Äpple ska det vara!

Av Johanna Mokvist - 4 maj 2011 20:10

Så börjar dagen lida mot sitt slut, och det är alltid lika skönt att luta sig tillbaka i soffan medan det är precis tyst i hela huset. Bara katternas kurr som hörs, och det är ju bara mysigt. Snart ska jag ta mig lite jordgubbar och titta på Grey´s anatomy.


Har haft Emma här på lite fika, och med sig hade hon en jättefin blomma som nu pryder köksbordet (precis vad jag behövde!) sen kom även svärföräldrarna, lagom tills dess att cheesecaken var redo för att ätas. Dem skämde bort mig med två olika duschcreamer och en body butter, alla tre från mitt favorotställe "The body shop", så nu kommer jag lukta som en blomma, mango och papaya! :)


Lukas har just lagt sig, efter att ha piggnat till rejält under kvällen. Men trots detta får han vara hemma både i morgon och på fredag. Känns onödigt att låta honom gå dit om han inte är 100% pigg, samt att det inte är snällt mot övriga dagisbarn om han fortfarande kan smitta.


   

Min cheesecake som faktiskt blev lyckad. Och den fina blomman som jag fick av Emma!Gulligt med ett hjärta som hänger ovanför, helt i min smak!


Här hade blixten varit et pluss. Lukas hugger iaf in på pappa M`s bit! Lite för kallt för hans smak var det dock!  



Fler bilder från dagen blev det visst inte! Nu tror jag minsann att jordgubbarna ropar på mig!

Av Johanna Mokvist - 4 maj 2011 12:59


24 år, och ett år närmre 100! I morse kom mina pojkar in med frukost på sängen och sjöng. Lukas hjälpte mig öppna paketet som jag fick, och sen blev han sur för att han inte fick innehållet ;) vad han nu ska med ett guldsmycke till, plutten!


Sen har det varit ful rulle här hela dagen! Jag är ju hemma med Lukas idag, så vi har myst lite, traskat ner på stan och köpt jordgubbar och därefter bakat en cheesecake som står i frysen nu. Sen hjälpte min lilla hjälreda mig att göra pannkakor också, men inte ens en pannkaka fick han ner. Hans aptit är verkligen på noll, jag undrar när den ska komma tillbaka.. Det är ju trots allt 4 dagar sedan han kräktes, den borde ju vara tillbaka tycker jag!


Om en stund ska Emma dyka upp, om hon nu vågar sig ut i regnvädret. Senare i eftermiddag kommer M´s föräldrar då de inte kan komma på söndag när jag ska ha mitt "kalas".


Nu ska jag roa mig med att skrubba toletten, det är en riktig födelsedag det! :P

Av Johanna Mokvist - 3 maj 2011 20:50


Som jag kämpat med något så enkelt som att baka hallongrottor, och har aldrig lyckats! De har alltid flytit ut och varit som en smörsås. Sen fick jag ett recept av Malin, och vips så fick jag ätbara kakor!

Kanske inte så fagra, men som det står i receptet, det ska synas att de är hembakta! ;)


 


Nu ska jag strax titta på Desperate housewife och såklart äta en och annan kaka. Någon får jag väl spara till morgondagen, då jag blir 24 år. Ska även baka en cheesecake i morgon med jordgubbar. Spännande!


Ha en fin kväll gott folk!

...

Av Johanna Mokvist - 3 maj 2011 11:16


..attans, mitt paraply är kvar hemma!

Av Johanna Mokvist - 3 maj 2011 09:13


Här i skolan är det minst sagt slutspurten! 3½ veckor kvar.

Idag ska en diktanalys bockas av på "kvar att göra-listan". Svenska B är inte kul, det är verklien uppgifter att göra på löpande band.


Då undrar säkert ni varför jag sitter och bloggar nu om jag har så mycket att göra, och det är för att jag inväntar min svenskalärare och kan inte göra något innan dess.


Herr Lukas är ganska pigg där hemma, men behöver verkligen den här hemmadagen. Han och pappa M myser där hemma i soffan och tar det lugnt.


I morgon är det födelsedag för min del, men det ska jag inte fira på något speciellt sätt. Känns inte sådär kul som det gjorde när man var barn. Lite fika får räcka! Jag har lovat Lukas att han får öppna mina paket om jag får några, så han är i totalt lycka över det.


På återseende ikväll!

Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards