ettsmåbarnsliv

Alla inlägg den 17 maj 2011

Av Johanna Mokvist - 17 maj 2011 10:18


Sitter i skolan med en skön "fikarast", kaffet har jag dock redan druckit. Det hinns inte med hemma, så det har blivit till en rutin att alltid ta en kopp när jag kommer hit. Undrar hur det ska gå i höst, med två vildingar hemma att roa på olika vis. Känns nästan som att kaffe är ett måste då för att kunna överleva dagen.


I vilket fall, sitter med ett av mina sista arbeten i skolan, ett fördjupningsarbete i samhällskunskap. Jag har skrivit om det tidigare, att jag ska skiva om barns könsroller i samhället. Och nu är det alltså dags att knåpa ihop något. Jag ska bland annat "intervjua" förskolepersonal på torsdag, och är även på jakt efter föräldrar som vill ställa upp på ett par frågar!


En bok som jag använder mig av till det här arbetet är: Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2.

 

Eftersom jag tycker att detta är intressant i sig så köpte jag faktiskt hem den, och oj så bra den är och det har fått mina tankar att snurra och att faktiskt inse hur föräldrar nog faktiskt behandlar pojkar och flickor olika. Kanske inte medvetet i alla fall, och det handlar om sådana små saker som man som färälder kanske inte tänker på kan bidra till hur barnet formas.


  • Hur gör du förälder för att behandla ditt barn som just ett BARN och inte ett KÖN?
  • Vad anser du som förälder om rosa/blå kläder? Får din pojke ha rosa kläder på sig utan att du skäms över det inför andra?
  • Låter du dina barn leka med alla leksaker eller bara de "könsbestämda"?
  • Hur tror du att du som förälder bidrar till olika könsindelningar?



Om någon har lust att svara på alla eller någon fråga över så skulle jag bli glad! :)


Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards