ettsmåbarnsliv

Alla inlägg den 9 januari 2011

Av Johanna Mokvist - 9 januari 2011 18:51


I morgon stiger vi in i vecka 15 i graviditeten. Känns långsamt, och vet att det känns så oavsett vilken vecka man befinner sig i. Till och med när man bara har 1 vecka kvar till beräknad förlossning går tiden fasligt sakta. Man är så nyfiken och spänd inför vad det är för filur som döljer sig där inne, antar att det är därför.


Lite information om lillen nu (som ni för övrigt säkert tycker är ointressant!)


Ditt barn är 11 cm  långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 50g. Barnets revben, blodkärl och näthinnor syns tydligt genom den lövtunna huden. Huden börjar täckas av lanugohår, mycket fina hårstrån som hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen. Kroppsbehåringen följer mönstret på huden och bildar former som ser ut som fingeravtryck över hela kroppen.


Hörseln fortsätter att utvecklas och i mellanörat börjar ett antal mycket små ben att hårdna. Eftersom hjärnans hörselcentrum inte har bildats än, är barnet inte medvetet om alla ljud. Fostervattnet som finns runt barnet leder dock ljud, så med tiden kommer barnet att börja uppfatta din röst och dina hjärtslag. Både huvudhår och ögonbryn blir grövre hos barnet. Har barnet anlag för mörkt hår börjar pigmentcellerna i hårsäckarna producera svart pigment.


 



Magen min spänner och vanliga byxor är det inte tu tal om. Trots att livmodern inte är så stor än. Man kan ju undra vart detta ska sluta! Om bara någon vecka, eller ja, redan nu kan man känna någonting där inne från och det ser jag fram emot nu. Kommer så väl ihåg första rörelsena jag kände med Lukas i magen. En riktigt häftig känsla, som istället kan bli riktigt jobbig när bebisen är stor och sparkar på allt som finns där inne!



Nu ska jag se till min badpojke som plaskar i badkaret. Pappa M sitter fint där inne och tittar på.



Ha en fin kväll!

Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15 16
17 18
19
20
21
22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards