ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under april 2012

Av Johanna Mokvist - 19 april 2012 11:00


Så här deppiga blir vi idag (som Klara ser ut på bilden), för idag stänger picnik.com! Där har jag under många år redigerat mina bilder, eller bara fräschat upp dem.


Så nu hoppas jag att det rullar in förslag på andra sajter där det erbjuds ungefär samma redigering!


    

Av Johanna Mokvist - 18 april 2012 20:35


Här hemma struntar vi om den är det eller inte, för har bestämt att det är så. Här om dagen, när jag låg och mådde illa planterade familjen lite smått och gott här hemma. Bland annat gräslök och oregano, och så lite fina blommor såklart.


 


Själv har jag bjudit in våren genom att köpa hem fina perlagoner till köket.


 



Hur välkomnar ni våren?

Av Johanna Mokvist - 18 april 2012 20:14


I morse vaknade jag med en klump inombords, men jag gick såklart upp i alla fall när jag hörde små tassande steg från Lukas.


Jag har idag fått upptäcka att det finns människor som är godhjärtade på riktigt! Många kanske utger sig för att vara förstående och omtänksamma människor fast de egentligen inte är det, men det jag har stött på idag är verkligen ett bevis på att det finns fina människor där ute! Jag är så tacksam att jag har träffat sådana!!


På eftermiddagen strosade vi runt här hemma och var rastlösa. Vi ritade lite alla utom lilla Klara såklart, men det hela slutade med att den mycket engagerade pappan satt och ritade nogrant, nogrant ute i köket medan jag och Lukas myste i soffan. Efter att pappa M hade målat sin dinosaurie färdigt så åkte han och Lukas iväg till öppna förskolan. Jag och Klara tog en vagnpromenad bort till Emma för lite fika. Efter det blev det några varv på stan.


 





       


Nu är kvällen här, och jag känner mig glad och lycklig! Snart börjar Greys anatomy, sen blir det sängen för i morgon väntar inskolning hos en ny brukare, spännande och kul!


Av Johanna Mokvist - 18 april 2012 10:03


Sitter i köket och tittar ut genom fönstret, solen tittar visst fram idag. Det om något ger ju lite energi!

Lukas är på dagis, pappa M sover i soffan och Klara som egentligen är den som ska sova ligger och "sjunger" uppe i sin säng och har gjort det sedan en timme tillbaka. Rutinändring på g kanske?


Själv ska jag snart iväg på ett "möte", och behöver alla energier jag kan få inför det.


Nu ska jag vika lite tvätt för att få tiden att rulla på..


Det verkar som om att lek i kökslådan går hem hos båda barnen! 

Av Johanna Mokvist - 17 april 2012 19:59


Nu har jag återhämtat mig från min magsjuka som kom smygandes under gårdagen. I dag har jag legat mer eller mindre hela dagen, dels för att jag varit trött men också för att jag har haft en hemsk huvudvärk. Strax innan barnen la sig "plågade" jag i mig en kopp kaffe för jag misstänkte att boven till huvudvärken var uteblivet kaffe under dagen, och mycket riktigt var det så. Varningsklockorna ringer!


Martin är verkligen en stjäna måste jag tilläga! Han har fixat och donat här hemma och tagit hand om barnen så att jag har kunnat kurera mig till max.


Nu ska jag läsa en tidning och invänta kvällens desperata hemmafruar.

Dagen i morgon blir jobbig, men jag hoppas på det bästa.




För er gör jag allt!

 

Av Johanna Mokvist - 17 april 2012 19:41


Livet är tufft, och val som du har gjort i livet som är dumma sårar mest dig själv. Alla problem och dumma val följer  med dig i din "ryggsäck" och kommer alltid att finnas där. Vad du än gör eller säger så kan du inte göra mer än att ändras till det bättre.


Jag är en sådan person, jag har mycket i min så kallade ryggsäck som jag avskyr och som jag skulle göra mycket för att bli av med men så fungerar det ju tyvärr inte.


Alla dumheter som jag har gjort har idag gjort mig till en bättre människa, jag har mer förståelse för människor och jag förstår att bara för att man gör dumma grejer behöver det inte betyda att man är sämre än någon annan för det, och att problemen oftast kommer just pga att det saknas något annat.


 

Av Johanna Mokvist - 15 april 2012 19:25


På eftermiddagen gjorde jag och M ett "byte" på barn. Jag och Klara tog en promenad med Emma och Ziza lagom till hennes eftermiddagslur, det var väldigt skönt att röra lite på sig, och välbehövligt att prata av sig lite med en god vän.


Efter vår promenad satt vi oss ute (härligt!) och tog en kopp kaffe. Jag hade inget fikabröd att bjuda vännen min på så det fick bli en skål med godis. Efter en stund vaknade även Klara och gjorde oss sällskap med en banan. Pigg, glad och busig var hon mitt lilla hjärtegryn!



       



Vilken otroligt bra söndag jag/vi har haft!

Av Johanna Mokvist - 15 april 2012 19:14


I morse när Klara lagt sig för sin lilla förmiddagslur tog jag och Lukas cykeln bort till Öster för att busa och leka med Ellinor och Oliver som var ute i det fina vädret. Pojkarna lekte mest vid ett stort träd och var jägare. Jag och Lukas busade lite i lekparken också med gungning och linbana. Sen kom Lina med sin minsting också. Efter mycket bus och lek gick vi hem till Ellinor och Oliver och blev bjudna på lunch.


En väldigt kul förmiddag med andra ord. Lite ensamtid med ett barn är guld värt!


       

Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards