ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under oktober 2012

Av Johanna Mokvist - 3 oktober 2012 10:17


Alltså jag går i taket snart! Detta kämpandet med körkortet får min bägare att rinna över snart. Det känns som att jag är redo att ge upp, men jag får inte.


Fixar jag det inte denna gång får det tusan vara, känns det som. Sitter hemma med teorin nu, repitionsfrågor som jag måste klara 3 gånger innan sluttestet för att sedan få boka skrivningen och körningen, men det går inte bra alls! Jag snubblar på "mållinjen" hela tiden och kommer ingenstans alls.. HUR ska jag plugga? Jag har ju redan fixat teoriprovet en gång men nu känns det som en omöjlighet att göra det faktiskt!



Av Johanna Mokvist - 2 oktober 2012 13:45


Hur känner ni andra mammor/pappor där ute?

Vara föräldraledig eller jobba?


Jag tror att dem flesta av er som känner mig vet vad jag väljer. Jag tycker att det är otroligt svårt att vara hemma med barnen. Kanske är det för att båda är så himla "rastlösa"... Lukas kan enligt min åsikt nästan aldrig komma på något själv att göra/leka med, vilket leder till att vi konstant måste göra något för att tygla hans rastlöshet. Klara likaså är inte mycket för att vara hemma och är bara gnällig/vill bli buren då. Gah! Jag vill kunna ha en "hemmadag" när jag är hemma ibland, bara vara. Men det går inte! Som gräddet på moset är jag ingen direkt lekmamma heller, klart att jag leker med mina barn, men det hamnar inte högst upp på favoritlistan, det är svårt tycker jag :)


Jobba tycker jag är skönt, man får sakna familjen under tiden och samtidigt göra nytta! Men när jag å andra sidan jobbar mycket så längtar jag hem och vill vara hemma med familjen! :) Helt klart en svår balansgång.


Skulle vara lättare om barnen kunde roa varandra lite mer, men det kommer väl när Klara är lite äldre, kanske... Men då kommer det ju å andra sidan att finnas en annan liten :)


Jag har skrivit det förut, och gör det ingen, småbarnsperioden är ingen lätt period (tycker jag!).

Hur blir det när dem är tonåringar? Haha.



Småttingarna. 


Av Johanna Mokvist - 1 oktober 2012 19:49

Efter gårdagens inlägg blev det två ändrigar på det jag skrev!

1. Planksteken fick vi inte avnjuta i lugn och ro tillsammans. Klara var jättesur hela kvällen igår och ville absolut inte somna som vanligt klockan 19! Och Lukas kom på att "han var hungrig"... Det hela slutade i alla fall m att båda barnen satt m oss när vi åt, haha! Planksteken smakade i allafall bra :) kanske inte som dem proffsiga men god för det!

2. Klara vaknade m feber, så någon start på den riktiga vardagen blev det inte! M fick sluta tidigare på sin första arbetsdag så jag kunde fara till mitt jobb :)

Dagen idag har varit bra. Mia kom på kaffe på förmiddagen, Klara busade järnet m henne. Nu hoppas vi på att hennes lilla bebis kommer ut snart, vi är nyfikna nu! :)

Hoppas på frisk lillskrutta i morgon så att vi slipper husets fyra väggar hela dagen!

Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards