ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under augusti 2010

Av Johanna Mokvist - 5 augusti 2010 20:56


Ååh vad mysigt det är nu när det börjar bli lite mörkare om kvällskvisten. Att tända ljus i hela hemmet och låta ljusen sprida sin värme är ju bara så underbart. Ikväll slog jag på stort och tände ett, eller flera ljus i alla rum här hemma (förutom Lukas rum såklart) det i köket är ett aoromaljus som sprider en doft av vanilj.


Jag älskar verkligen ljus, därmed älskar jag hösten som verkligen är ljusens årstid.

En liten del av de ljus som lyser i vårat hem ikväll:


Dessa underbara ljushållare fick jag av vännen Emelie när jag fyllde 23.

 

   


Nu ska jag fortsätta myyyysa!


Av Johanna Mokvist - 5 augusti 2010 20:14


Lukas älskar sin Mormor <3 han säger det mest hela tiden här hemma. Här sitter lille sjukling Lukas och jag framför datorn (för några veckor sedan) och tittar på en bild på hans mormor.

Av Johanna Mokvist - 5 augusti 2010 19:33


Idag har verkligen varit en dag med håll igång hela tiden!


* Morgonpromenad

* Frukost och göra mig+Lukas i ordning

* Cykla till Kvantum för handling, vi hann också med besök på SkoKanonen & djuraffären

* Laga  lunch och äta den (tar sin lilla tid)

* Lägga Lukas

* ANDAS en stund

* Lukas vaknar, mellis.

* Emma kommer på kaffe

* Går upp till Lövåsen (igen, fast utan cykel) med Emma

* Laga middag

* Träna

* NU ÄR DET KVÄLL OCH DET ÄR TID FÖR LUGNET!


Mellan alla dessa punkter har jag sprungit upp och ner i trappen till tvättstugan också. Samt hunnit med diskning x 100, och dammsugit/skurat.

Det gäller att ligga i nu när man har lite tid!


I morgon är det en ny dag, förhoppningsvi en lite lugnare. Det som är inplanerat är att Emmas huns Ziza kommer hit och är mellan 7 och 4. Så det blir väl en och annan promenad. Kanske badhuset en sväng på eftermiddagen vore ju trevligt.


Nu har vi även fått veta att vi får vänta så länge som till den 17;e tills vi kan hämta hem kissemiss Daisy. Åååh, denna väntan. Vill ju ha hem henne NU!


Lite bilder från dagen;


 

Lukas mer eller mindre somnade på Poqita precis innan middagsluren. Sötnos där!

 

Emma och Lukas. Ziza & Poqita skulle minsann vara med på ett hörn med!

 

Lilla vovvsingen Ziza. Hon är så svart så det syns knappt vad bilden föreställer! ;)



Nu ska jag duscha efetr kvällen träningspass. Sen ska jag äntligen lägga mig i soffan och titta på Sex&The City 2. Ska bli mycket spännnade.


På återseende!

Av Johanna Mokvist - 5 augusti 2010 12:29

Tanken slog mig förut när jag och Lukas cyklade upp till Kvantum för att handla.

Vad tufft det måste vara att vara helt ensamstående till ett, eller kanske till och med flera barn!


I den åldern Lukas är nu, kanske lite tidig trotsålder till och med, så finns det de föräldrar som är helt ensamma, på årets alla dagar. Tänk de som dessutom inte har körkort, eller tillgång till bil. Det tänkte jag verkligen på när vi handlade. Han vill ju inte för en sekund gå dit jag vill, om han ens vill gå vill säga. Allra mest vill han ju stanna på något spännande ställe (typ fruktavdelningen och lägga alla gurkor på golvet) där står jag med kundvagnen, och jag kan ju inte lämna honom där ensam. Så då slutar det ju med att han får sitta i vagnen och gallskrika medan jag hysteriskt lägger i de varor som ska handlas (jag glömmer säkerkligen hälften i denna stress!) Jag är så GLAD att vi är två i vanliga fall när vi handlar, då är oftast en med Lukas och den andra sköter handlingen. Men de stackars ensamstående mammorna/papporna är alltid själva med sina rackarungar vid handling.


Detsamma för de ensamstående utan körkort eller bil. Jag har inte körkort, och eftersom att Martin idag inte är hemma fick det bli cykeln upp till Kvantum. Och jag kan ju säga som så att det är inte det lättaste att packa en cykel full av påsar med mat i. Cykeln väger ton med alla påsar+barn. Så stackars de ensamstående utan körkort eller bil som måste ta cykeln för storhandligen, med noll möjlighet till att lämna bort barnet under tiden. Att handla med barnvagenen är ju heller inte att rekomendera!


Och det här är ju bara två jobbiga grejer. Det är ju tusen till saker som ska göras. Allt måste ju helt klart bli jobbigare om man är ensam med barn!


Nej, jag är så glad att vi är två som kan hjälpas åt med allt som har med Lukas att göra!


 

Är man två blir allt mycket lättare!

Av Johanna Mokvist - 5 augusti 2010 08:33


Nu har Lukas och jag hunnit med 1 timmes morgonpromenad, hur skönt som helst om man bortser från alla dessa myggor som förföljde oss. Nu har vi precis ätit lite frukost, Lukas leker med Poqita i vanlig ordning, just nu försöker han få henne att ha solglasögon på sig :)


Själv ska jag hoppa in i duschen, sen tar vi cykeln upp till Kvantum och handlar lite. Ett besök på Möbelmagasinet ska vi hinna med också. Har sett att det finns fina, vita lyktor där som jag vill ha!


Martin är och jobbar i Norrköping idag. Slut på den sköna semestern. På eftermiddagen ska vi tvätta och sen tar vi nog cykeln bort till 4H. Det är en klar favorit hos Lukas.


  Morgonens frukoststund. Även Poqita vill vara med på ett hörn. Självklart vis lillhusses sida.

Av Johanna Mokvist - 4 augusti 2010 21:17


På Tisdag nästa vecka smäller det. Jag börjar plugga på komvux på heltid. Jag kommer att läsa upp alla de ämnen som var dåliga under gymnasitiden. Och för att vara ärlig så var de riktigt värdelösa. Ändring ska det bli, och jag är riktigt taggad inför pluggandet. Det kommer dock innebära en timme mer om dagen för Lukas på dagis. Det känns bra att han trivs där, då känns genast inte en timme så mycket. Det kommer heller inte att gälla alla dagar i veckan.


Jag var i Måndags och pratade med en studievägledare på viadidakt som var helt underbar. Hon hjälpte mig verkligen att förstå det hela, och att hjälpa mig med vad jag ska läsa för ämnen. Det slutgiltiga målet (som ligger en bra bit bort) är att först läsa till sjuksköterksa, för att sen vidarutbilda mig till barnmorska.


Att jobba med djur eller att bli barnmorska har alltid legat på min "vill-bli-lista" och det får bli barnmorska. Jag älskar verkligen bebisar, och tanken på att få vara med under förlossningar, hjälpa de blivande föräldrana och att ta emot ett nytt liv i mina händer, det tycker jag låter UNDERBART!


Så, nu kommer det inte finnas mycket tid över till annat. Det blir plugg, Lukas+Martin och träning som gäller. Men lite bloggande ska jag nog allti hinna med! ;)




Av Johanna Mokvist - 4 augusti 2010 20:16


Lovade ju i tidigare inlägg att jag skulle bjuda på lite badhuset-bilder. Här kommer en hel hög med bilder.


           

   


Som Ni kan se på bilderna så älskar Lukas att bada. Allra roligast är det att "kasta" sig från kanten ner i min eller Martins famn. Man måste verkligen vara med för han litar totalt på oss och kastar sig ut utan att se att vi är med. Även att bli kastad upp i luften av Pappa är en favorit. Så fort han landar börjar han att skutta och vill genast upp i luften igen. Att han hamnar under vattnet, ja det struntar han fullkomligt i. Idag var även Morbror Alexander med och det var mycket populärt, det var hur kul som helst att "jaga" honom och att vara i hans famn.

På vissa ställer i poolen bottnar han faktiskt nu, och det var ju såklart superkul att gå själv där. Att han sen helt plötsligt inte bottnade, det tyckte han bara var kul :) han är för rolig!


Hoppas att han alltid kommer gilla att bada. Och att han kommer ha viljan att lära sig börja simma tidigt!


Ni som har barn, är Ni ogta i badhuset, och gillar era barn det?

Av Johanna Mokvist - 4 augusti 2010 12:37


Lukas har sen har varit nyfödd haft en snuttefilt vid sin sida när han sovit. Just nu har han säkert 6 stycken. En på dagis, en i skötväskan. Alla andra är bra att ha som reserver om de blir smutsiga.


Han har bara en snutte vid sin sida när han sover, aldrig annars. Man ser ofta barn som bär med sig sina snuttefiltar hela tiden, smutsiga och slitna. Jag tycker att det ser så otroligt illa ut. Det har hänt att Lukas har sin snutte hela dagen, men då bara när han är sjuk. Samma sak gäller med nappen. Han har alla sina nappar i en glasburk ovanför sin säng, där lägger han själv sin napp på morgonen. Snutten lägger han under kudden.


Jag tycker det är väldigt bra att han har en snuttefilt som verkligen ger honom truggheten. Tex när vi är borta och han ska sova, då ger genast snutten honom lugnet. Han kan verkligen inte sova utan den, och det kan ju ibland vara mindre bra också, om vi skulle råka åka iväg någonstans utan den.


Ni med barn, har era små någon speciell trygghet (snuttefilt,gosedjur tex) och när får barnet ha den?



 

Middagsluren idag med snutten i famnen och nappen i munnen. Mysigt!

Det ser så skönt ut när barn sover.

Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards