ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under mars 2011

Av Johanna Mokvist - 12 mars 2011 21:09

Förlåt för dålig uppdatering, men idag har jjag bara varit hemma i ynka 2 timmar. Nyss hemkommen, och ärligt talat så får det bli sängen nu.


Bilden berättar en del av det jag gjort idag, mer kommer i morgonbitti!





Godnatt!


Av Johanna Mokvist - 11 mars 2011 12:08


Hua säger jag bara!

Vilka instinker man har när det gäller barn, oavsett när det inte är ens eget barn! Man reagerar blixtsnabbt och är genast till undsättning om något går tokigt.


Jag gick i min egna lilla värld och njöt av vårsolen som tittar fram idag, med musik i öronen. Jag ser då en liten pojke som jag vet är jämngammal med Lukas som springer mot sin morfar som går framför mig. Vårat hyreshus står ju uppe på en "kulle" och har ett räcke som skyddar mot slätten. Denna lilla pojke kryper under räcket och tappar balansen för att sedan volta ned, men stannar lyckligtvis precis innan en upphöjning där asfalten är under, men rätt vad det är så ramlar han även ned där, med bakhuvudet rakt i asfalten. Hans morfar skriker rakt ut, och likaså hans mormor som står en bit upp. Jag mer eller mindra kastar iväg min väska och min mobil som jag har i handen och springer ned för slätten. I samma veva ramlar även morfadern. Den stackars lilla pojken är helt groggy och är jätteledsen. Jag sprang som ett maraton upp för trapporna med honom i min famn, och denna lilla gosse var verkligen tyngre än Lukas. Hans mormor tog honom sedan inann mamman kom.


Hoppas verkligen inte att han får en hjärnskakning, för det fallet såg riktigt otäckt ut. Jag är fortfarande helt skakis här hemma och kan inte släppa tanken på pojken. Hans morfar fick ett jack i handen som såg ganska otäckt ut, så de kommer nog åka till akuten kan jag gissa.



Här ovan har ni slätten. Dock var vi längre upp på kullen, så fallet blev längre/högre.

Av Johanna Mokvist - 10 mars 2011 20:41


 


Klicka genast på bilden så kommer får ni information om min nyinköpta body butter! Jag är helt kär här hemma efter att ha använt den. Jag köper alltid en massa krämer, men använder de sällan. Det kommer det bli ändring på nu vill jag lova!


Finns att shoppa på bland annat Medstop. Köp den!

Av Johanna Mokvist - 10 mars 2011 19:28


Oj vad glad jag är att M kommer hem inatt. Jag är helt SLUT! Det tar på krafterna att vara ensam med Lukas och samtidigt ta hand om hemmet, maten, tvätten osv. I alla fall för en annan som inte är van! ;)


Lukas har nyss lagt sig efter kvällens alla bestyr, och ingen är lika glad som mig att han ville gå och sova ikväll och inte trotsa. Själv ska jag snart ta mig ett skumbad i lugnet, och efter det ska jag smörja in mig med en body butter som doftar ljuvligt! Jag köpte den idag, jag kunde inte låta bli då doften fick mig att tänka på Thailand.


Sen väntar soffläge med honungsmelon och årets första jordgubbar (jag kunde inte hålla mig).




En vild busunge som vill åt kameran!  



Mot badet!

Av Johanna Mokvist - 10 mars 2011 19:17


Det har blivit dags för mig att skriva ett stort arbete i samhällskunskap i skolan. Ämnet ska röra något som har med samhället att göra. Någon jag finner intressant är det här med könsroller, ja på barn alltså. Så det fick bli mitt val!


Vad tror ni, är det samhället/föräldrar/förskolepersonal osv som för barnen in i sina olika könsroller? Ni vet, rosa för flickor/blått för pojkar, eller varför inte dockor till flickor/bilar till pojkar. Till viss del tror jag på detta, fast jag kan även ha svårt att tro att en pojke växer upp och blir typisk manlig bara för att han enbart fått bära blåa kläder som barn.


Jag kan tycka att barn ska ha möjligheten att få välja själva! Dvs låt en pojke leka med dockor om han vill, jag kan inte på något vis se att det skulle vara rätt eller fel. Dessvärre tror jag att en del människor rynkar mer på näsan om en pojke kommer i förd rosa kläder och leker med dockor, än om en flicka leker med bilar och bär blåa kläder. Varför det är på det viset vet jag inte.. Sen tror jag att det handlar mycket om hur ett barn uppfostras/behndlas också. Mot en pojke tror jag att samhället är "hårdare" och inte daltar lika mycket.


Lukas "skruvar" på sin säng. Gör han inte det kan han istället leka med sin dockvagn m. docka som han själv valt i leksaksaffären.



Hur gör ni föräldrar med era barn? Ni som väntar första barnet, hur ser ni på detta, och hur tänker ni göra? 


Av Johanna Mokvist - 9 mars 2011 19:19


Idag har jag och Lukas varit ensamma hemma, likså blir det i morgon. Pappa M är i malmö med jobbet för möte.


Vi hade Emma här i eftermiddags på lite kaffe, och andra mumsigheter som hon tog med sig. Mat har vi ätit också, kalops. Det gick hem hos Lukas. Nu har vi avslutat kvällen med ett skumbad och lite läsning i "pappas säng" som Lukas säger.


Nu sitter jag här i tystnaden och ska göra distanstest på internet, sen är det plugga som gäller hela kvällen innan sovdags.


 


Spexa och göra surminen framför kameran är Lukas stora intresse numera! Varför le när man kan se butter ut? :) 



Hoppas ni får en fin kväll!

Av Johanna Mokvist - 9 mars 2011 14:16


Nu ska jag börja veckofotograferingen av kulan min. När jag var gravid med Lukas gjorde jag det också, och det är hur kul som helst att gå tillbaka och titta sen när bebis väl är ute, och nu kan man dessutom jämföra!


Jag har såklart tagit bild förut, men det är inte förrens nu som det syns på "riktigt".


 


Bilderna ovan får alltså stå för graviditetsvecka 23 (visst är mina pyjamasbrallor snygga?), blir det lite tokigt då jag faktiskt går in i vecka 24 på fredag. Hädan efter får jag ta kort på fredagar.


Bilden här under är tagen i samma graviditetsvecka med Lukas i  magen.


 


Ganska lika i storlek om jag får säga det själv.

Nu ska jag hämta min skrutt på dagis!

Av Johanna Mokvist - 9 mars 2011 11:40


Körkortet! Ååh, vad jag vill ha det i min hand. Tänk så skönt att bara kunna ta bilen och dra iväg någonstans!


Hade en körlektion i morse som gick väldigt bra, det är alltid kul för då blir mn mer taggad att läsa teorin.

Ni som har körkort, har ni bra knep på hur man pluggar in teorin på bästa sätt?


Snart är det i alla fall dags för halkan (4 april) och sen är det inte långt kvar!


  

Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards