ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under december 2011

Av Johanna Mokvist - 16 december 2011 10:50

 


Denna bok kommer förhoppningsvis att dimpa ner i brevlådan under dagen. Jag beställde den i förra veckan efter att ha läst massor bra om den. "Metoderna" som man ska använda sig av är lite snällare än de andra kända metoder som finns (ex 5-minutersmetoden) och har funkat på nästan 100% av alla 6-månadersbebisar.


Med Lukas så använde vi oss av 5-minutersmetoden, men han var en mycket nöjd bebis som gick med på det mesta. Det krävdes kanske 2-3 kvällar sedan somnade han utan problem själv, men vi tvivlar starkt på att det kommer funka på Klara så vi ska testa den snällare metoden som finns i denna bok! Spännande!

Av Johanna Mokvist - 16 december 2011 10:32


Äntligen börjar lite julkänsla infinna sig! Snön faller utanför, inte mycket men det är alltid något med några flingor. Här hemma har jag just bakat goda chokladmuffins med banan och chokladbitar i. Igår vågade jag mig på att koka knäck, och det skulle jag inte ha gjort för den blev hård som sten. Vad som där emot blev bra och farligt GOTT är rocky roadsen som jag och M svängde ihop sent igår kväll..


Lukas är hemma från dagis nu och har "jullov" lite tidigare. Det går magsjuka på dagis, och det vill vi INTE ha nu till jul och allt. Just nu är han och leker med Edwin. Lilla Klara sover och är verkligen på bättringsvägen, hon är väl mer eller mindre frisk nu, bara en liten förkylning. Mycket skönt!


Efter lunch ska vi traska ner på stan och inhandla de sista julklapparna och även träffa min mamma och bror. Mys!

Annars längtar vi till i morgon, då väntar knytkalas med familjerna Lagerstedt och Sandnell. Har blivit lite av en tradition, det är tredje året i rad nu.


   


Nu ska jag umgås lite med min tvätthög!

Av Johanna Mokvist - 15 december 2011 09:21


Igår hade  :) ingen är så glad över det som vi! Hon har dock hamnat i lite fel "banor" med sin sömn. Igår kväll fick pappa M henne att sova runt midnatt och hon sover somsagt ännu... Igår hade hon endast lite feber på morgonen och sen fick hon vara utan det. Nu sover hon än, men känns inte alls varm. Så nog allt är det så att hon är på bättringsvägen så snart får vi börja bli hårda igen, så fort hon är helt bra igen för detta är inte bra!


Idag ska jag stoppa näsan utanför dörren för första gången på länge, vi ska ta den korta promenaden till förskolan och hämta hem storebror. Vad dagen sedan har att ge visar sig, hemma lär det ju bli i alla fall. Jag som är så social av mig håller på att GÅ SÖNDER! Att bara gå här hemma ensam med barnen är inte något av en höjdare. Om Klara är någorlunda pigg ska jag försöka baka bröd i alla fall, och kanske julgodis?


Nu ska jag fortsätta med mitt kaffe...


Pussungar 



Hoppas ni får en fin dag!

Av Johanna Mokvist - 14 december 2011 09:26

     



Försök att slå denna tjej i söthet! Dessa gudomliga bilder tog jag på henne igår, så hon är dessutom sjuk och är så här glad! Mammas FINA tjej, jag är så glad att jag ha dig! <3 


Klänningen som ho har på sig ska hon ha på julafton är det tänkt, den är köpt från Lindex (fix), för himla fin tycker jag!

Av Johanna Mokvist - 13 december 2011 11:15


Här hemma har vi fortfarande sjukstuga. Klara vaknade i morse med 39,5 i feber och hon är fortfarande både väldigt trött och mycket ledsen mest hela tiden. Just nu gosar hon lite i soffan och kommer nog att somna vilken sekund som helst. Vi fortsätter med alvedon och kåvepenin och hoppas på att det ska ha god effekt snart, att hon blir lite piggare i alla fall. Inte alls kul att se henne så dålig utan att kunna göra någonting åt det.


 


Storebror Lukas är även idag hemma hos farmor och farfar så att det är lugnt här hemma för Klaras del men också för att han ska slippa ha det tråkigt här hemma. I morse var han och M på luciafirande på förskolan, jag hade gärna följt med men det gick ju tyvärr inte. Det får bli nästa år! Han var i alla fall en väldigt söt liten pepparkaksgubbe och de hade haft det hur kul och mysigt som helst.


   


Nu ska jag dricka lite kaffe när tillfälle ges. Hoppas att alla har det bra idag på Luciadagen!

Av Johanna Mokvist - 12 december 2011 11:12


Natten till igår vaknade Klara och var varm som en kamin, tempen visade 39,9, inte bra! Ingen alvedon hade vi hemma heller, väldigt slarigt av oss. Sjukvårdsupplysningen sa åt oss att låta henne sova i endast blöja och badda henne med en kall handduk under armana för att få ned feber. De sa ingenting om att uppsöka läkare utan bara att det säkerligen rörde sig om en vanlig förkylning som var på ingång!


Under dagen var hon jätteslö och ledsen så jag ringde sjukvårdsupplysningen igen som genast gav oss en jouttid på akuten. Där såg läkaren direkt att hon hade dubbelsidig öroninflaation och halsfluss. Så nu bli det kåvepenin i 10 dagar samt alvedon var 4:e timme mot den höga febern. Hon är väldigt medtagen, trött, slö och i stort behov av mamma-närhet. Önskar att jag kunde ta hennes smärta och obehag!


M hade mycket halsfluss som barn så hon har nog ärvt det från honom. Hoppas att hon inte ska få det flera gånger igen.


Mammas lilla sjukling. Det syns verkligen på hennes ögon att hon är sjuk! 



Nu ska jag rå om och krama min lilla tjej. Storebror är hemma hos farmor och farfar idag! <3

Av Johanna Mokvist - 10 december 2011 19:57


..som vanligt på helgen!


Idag har jag och Lukas varit på kalas hemma hos Ellinor och Oliver. Det var ett par barn där, och den ena var galnare än den andra, så min annars så vilda pojke blev väldigt blyg och mammig, men lite tårta och kakor slank ner iaf.


På kvällen har vi haft familjen Lagerstedt här för den traditionella kebaben, för en gångs skulle åkte jag och Elin och hämtade maten och lämnade papporna i småbarnskaoset! :) Skönt att komma bort en stund.


Nu ska vi göra ett försök att titta på film medan kidsen sover. Hoppas att Klara fortsätter med det länge ikväll och inatt!


Hejpaaa!

Av Johanna Mokvist - 9 december 2011 20:45


En vanlig syn här hemma när det nalkas middagslagning! Enda skillnaden är att Klara nu kan sitta på samma nivå som oss och vara med! :) Ser ni att de matchade varandra idag i sina fina stjärndressar? (mina små stjärnor minsann).



Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards