ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under december 2011

Av Johanna Mokvist - 5 december 2011 08:02


Godmorgon på er!


Natten har som vanligt varit händelserik på många olika vis. Klockan tre i natt traskade M in till Lukas för att sova i hans säng, han hade troligen drömt mardröm och var hysterisk, jag bara väntade på att Klara skulle bli väckt men hon sov vidare. Numera verkar det som att Klara håller sig till 2-3 nattmål per natt men bara för det får man ju inte sova mer... Är det inte Lukas som vrålar så är det katterna som hålls med otyg!


Nu tittar jag och Lukas på Spöket Laban, Klara sover än. Snart ska vi kicka i gång dagen med brödbak och så ska det kokas risgrynsgröt. Är sugen på att baka något också men då är en tripp till affären ett måste, vet inte om det är vört allt besvär :)


I eftermiddag kommer det några trevliga tjejer (och en lillpojk) hit för julfika. Ska bli trevligt att träffa lite vänner och få sig ett par goda skratt. Har mycket annat jag vill hinna med också, handla pepparkakskläder till barnen, köpa målarfärg till alla mina projekt, måla, framkalla foton.... Ja, listan kan göras väldigt lång! Nu inför jul och allt är det ju så mycket man vill göra, och det är saker som ska förberedas hit och dit. Skönt var det för två år sedan när vi var i Thailand över julen!!!


Lukas och Linnéa på självaste julafton!




Inte alla som busar i havet på julafton i 35 graders sol!  




Nu ropar kaffekoppen i köket. Hoppas att ni alla får en fin dag!



Av Johanna Mokvist - 2 december 2011 07:27


Idag är det fredag, vilket i vanlig ordning numera betyder att Lukas ska åka hem till sin farmor och farfar över dagen efter lunch. Vilket alltså innebär att jag bara kommer ha ett barn att rå om. Ska jag var ärlig så tror jag att ALLA tvåbarnföräldrar (eller de med fler) tycker att det är skönt att ibland bara ha ett barn för en stund. Det är bara att hålla tummarna för att Klara vill låta sin trötta mamma vila lite idag också.


Vi har just ätit lite frukost här hemma, nu spelar Barbapappa på tvn, som vanligt numera. Klara sover fortfarannde, men vaknar nog vilken minut som helst. Själv sitter jag och dricker på mitt nya kaffe som jag köpte igår, en nyhet som Gevalia har (ogillar gevalia annars) som är otroligt gott!


Nehe, passa på och mysa lite med mitt "stora" barn kanske!


En liten Lukas med sin fina och BÄSTA farmor!  



Hoppas att Ni alla får en fin dag!

Av Johanna Mokvist - 1 december 2011 19:13


Idag har vi haft en mycket bra dag. Tycker jag i alla fall!

På sena förmiddagen kom Emelie med sin lille Vince, vi lunchade lite röda pannkakor med grön grädde tillsammans. Efter att småttingarna fått mat traskade vi upp till Lövåsen i det hemskt kalla vädret.


Innan de åkte hem fikade vi och skrattade lite här hemma. Trevligt som vanligt! Vince verkar vara en riktigt "snäll" liten bebis, och inte ett dugg ljudkänslig. Klaras motsatts alltså. Brukar man inte säga att två människor som är olika passar bra ihop? I sådana fall bådar det ju gott för framtiden, ja, för Klara och Vince alltså. Vem vet, de kanske blir en kärlekspar på äldre dagar.


Nu sover båda kidsen. Dock kommer nog Klara att vakna om en stund. Hon har inte förstått det där med att mamma och pappa gärna vill att hon somnar för natten redan nu, och att sova länge i sin egen säng är ju inte att föredra heller tycker hon, max en timme eller två.. Själv känner jag mig lite rastlös, vet inte riktigt vad jag ska göra!


Två små godbitar om jag får säga vad jag tycker! 


Kul med två bebisar tycker Lukas, men han sa klart och tydligt förut att det räcker att det bor EN bebis här hemma! 

Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards