ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under juni 2011

Av Johanna Mokvist - 16 juni 2011 21:09

Idag har mina pojkar, och även Marcus och Isac tagit sig ett dopp i sjön hemma hos svärföräldrarna. Först blev det lite bryggfix och när småpojkarna sen ville bada var det inte tal om annat.

Lukas är lite småkräsen, det är väl en smula kallt och inte alls som han är van vid i badhuset. Efter lite plask på en sten så doppade han sig tillslut samtidigt som han flöt omkring på pappa M´s rygg. Även Tone badade för glatta livet, men naturligtvis bara om det fanns en boll som flöt på vattenytan!


Innan vi for hemmåt igen blev vi bjudna på mat och jordgubbar med mjölk! Även vädret visade ju sin fina sida så här på kvällskvisten.


I morgon jobbar M sin sista dag innan semestern, och jag och Lukas planerar att ta en tripp till badhuset på förmiddagen då vädret ändå ska bli dåligt.


Nu ska jag ta mig en kvällsmacka innan sovdags, om bebis i magen behagar att vara stilla när det är dags att nanna kudde vill säga..


-Fina badpojkar! 

Av Johanna Mokvist - 16 juni 2011 13:40


Idag har vi Tone här på besök! För er som inte vet vem det är så är det vår gammla hund som numera bor hemma hos min farfar. Hon är här i dag för hon behövde trimmas, och det är jag som brukar göra det. Jag är mindre populär nu när det är gjort, hon ligger brevid M och så fort jag kommer i närheten skakar hon!


Vi har även hunnit med ett besök hos barnmorskan, M och Lukas följde med. Allt med bebisen såg fint ut, den är fortfarande ruckbar, och alltså inte fixerad med sitt lilla huvud men neråt ligger den iaf. Lukas tyckte det var kul att följa med till barnmorskan och frågade hela tiden om hon skulle "ta ut bebisen nu" :)


Nu sover Lukas sitt middagslur och när han vaknar så väntar en tur till svärföräldrarna där M ska hjälpa till med en brygga som inte längre är en brygga! Tone följer med dit så gissar på att jag och Lukas kommer kasta en hel del boll med det lilla hundskrället som numera är grå om hela näsan!


Tone alá Klone, Bone, Zone, Kalkone, Barone. Alla våra djur får jämt många fagra smeknamn!

(Namnet Tone fick hon efter en gammal sur tant som jag och en vän hade roligt åt för många år sedan!)


Hoppas ni får en trevlig dag gott folk. Snart är helgen här! :)

Av Johanna Mokvist - 14 juni 2011 15:50

 






”Jag tävlar hos Carolina om ett presentkort på 300 kronor som gäller hos Mamsell K

Av Johanna Mokvist - 13 juni 2011 08:45


Om en timme kommer det besök hit från landet, vischan. Emelie kommer hit! Meningen var att jag och Lukas skulle åka till henne, med buss. Men det gick inte många bussar dit inte, iaf inte som passade oss..


Vi har just haft en lugn och harmonisk frukost tillsammans, jag och min son (inte!) förstår inte hur det kan vara så kul att smula sönder hela smörgåsen för att sedan lägga alla smulor i glaset med mjölk i... Eller att kasta ner underlägget på golvet 20 gånger om och om igen. Nu är vi iaf klara med den pärsen efter 55 minuter.



Annars på agendan idag står en promenad ner på stan för inhandling av nagellack och eventuellt en busstur till vingåker efter Lukas middagslur. Mest för att få tiden att gå! Pappa M kommer som vanlig hem sent ikväll så vi får roa oss själva!


Lukas för exakt ett år sedan. Lite mer än fem månader gammal!   <3

Av Johanna Mokvist - 12 juni 2011 20:31


Jag stör mig något så enormt på en viss människa. Hon, den eller han, det spelar ingen roll vem det är, eller vad det är för kön på denna människa. Jag väljer därför att kalla människan i fråga för DEN.


"Den" skriver blogg, "den" låter som en väldigt positiv, underbar, härlig och glad människa. En sådan där person som känns väldigt ärlig och som någon man gärna skulle dela mycket roligheter med. Dessvärre skriker verkligheten något annat, då är den där fasaden som bortblåst, och istället kommer en osäker, oärlig och falsk människa fram.


Äsch, vet inte ens varför jag valde att skriva det. Tankarna kan behöva rensas då och då.



Men det är ju bara vad jag tycker såklart!

Av Johanna Mokvist - 12 juni 2011 07:01


Igår kväll tog vi för en gångs skull en riktig hemmakväll. När Lukas hade sovit middag tog vi en väldigt långsam promenad till Maxi där vi inhandlade diverse godsaker. Sen gjorde vi i ordning hemmagjord pizza och bara njöt av kvällen.


Efter middagen kom vår söta vän fram, nämligen herr igelkott som bor under vår altan. Han sprang ivrigt framåt tillbaka för att plocka gräs som han sen byggde bo med gissar jag på. Lukas var mycket intresserad och katterna likaså.


När Lukas lagt sig tittade jag och M på en film, Duo date. Inget att ha tyckte vi, men vad vet jag.


Inatt har det regnat och åskat så inni norden, vilket jag tycker är så härligt att lyssna på när man ligger i en varm och skön säng. Dock så tycker jag synd om åskrädda barn och djur. Inte bara åskväder och regn har dånat i natt, utan även en hel hög av studenter som hade jordens fest några hus bort, det kan man väl unna dem, jag vet ju själv hur kul det var.


     

   



Nu ska jag ta en dusch, och sen får det vara dags för frukost, jag är vrålhungrig!

Av Johanna Mokvist - 11 juni 2011 09:04


Idag är familjen samlad igen. Pappa M har ju varit borta från tidig morgont till sen kväll i två dagar nu. Ingenting egentligen, men tydligen jobbigt för mig! :) I denna värme, tillsammans med en liten vildbatting som vill busa hela tiden och så barbabollen på det. I morse fick jag i vilket fall en skön sovmorgon, dock valde jag att stiga upp runt åtta, har ingen ro i kroppen att ligga kvar och jäsa längre än så.


Lukas och M har varit ute i "skogen" ett tag nu, de skulle tydligen leta efter röda fågelägg (L har en favoritbok om Nalle Puh bok där de hittar fågelägg). Själv har jag just ätit frukost i lugn och ro.


När de kommer tillbaka ska vi väl planera dagen. Funderar på om jag ska slipa och måla Lukas matstol. På eftermiddagen gissar jag på att vi ska sällskapa med härliga människor med god mat!


- En femmånades Lukas för två sommrar sedan!  





... Grattis också till min lillebror Tim som tar studenten idag! Vilken härlig dag det är för alla studeter idag! Njut!

Av Johanna Mokvist - 10 juni 2011 21:17

 

Det är dagar som dessa jag lever för!

En strålande glad son, underbart väder och härligt sällskap!

Mer sådana här dagar bokar jag upp på min agenda under sommaren!



Nu inävntar jag M som snart kommer hem från Norrköping. Innan dess ska jag hinna med lite kvällsmat, min mage är hungrig! Och bebisen är på väg ut känns det som.. På tal om "på väg ut" så börjar jag på riktigt få ångest inför förlossningen, detta är inget jag hade när jag väntade Lukas. 27 dagar kvar till beräknad förlossning, är jag redo för en till föslossning?

Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards