ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under januari 2011

Av Johanna Mokvist - 16 januari 2011 14:49


Ni som har katt, vad har ni för slags katt? Den vanliga bondkatten/huskatten som många människor har eller kanske en raskatt med stamtavla?


Innan vi skaffade Poqita och Liña så hade vi som säkert bekant två huskatter, och även innan dessa har jag bara haft huskatter. Tanken har aldrig slagit mig att det är "fel" (tycker jag) att köpa en huskatt förrens vi skaffade de två vi har nu, som är Norska skogaktter. En vanlig huskatt har lika mycket värde som en raskatt, det är inte det jag menar när jag skriver att det är "fel".


En huskatt kan du oftast köpa genom blocket, tidningen eller på en annons du ser i affären. Priset är oftast lågt, säkert högst 300 kronor. Dock är det nog vanligare med en billigare slant än så. Vad du får, vet du egentligen inte. Du ser bara den där ulliga, söta lilla oskyldiga kattungen. Kattungen är med säkerhet inte vaccinerad, id-märk, försäkrad eller undersökt av veterinären. Med lite tur är kattungen avmaskad.


Runt om i hela landet finns det hemlösa katter, då oftast huskatter. Att då köpa en huskatt för 100 bananer drar ner huskattens status rejällt. Kan inte tänka mig att någon skulle köpa en hundvalp för ynka 100 spänn utan att rynka på näsan? Vart går gränsen? Varför är det ok att köpa en katt för en så billig slant, men inte en hund?


Nej för tusan! Ska ni ha katt, lägg då istället lite pengar på det i stället. Då får ni en vaccinerad kattunge som är id-märk och kontrollerad av en veterinär innan försäljning. Ångrar ni er så har ni oftast garanterat en uppfödare som tar tillbaka katten, vilket kanske inte är lika vanligt om du köper din katt av en bonde ex?



På så sätt, kan de stackars huskatterna som ingen vill ha, få ett hem, och det behöver inte bli fler av de hemlösa missarna. För visst är det så att jag inbillar mig att om man köper en katt för några tusen struntar man inte i den sen!


 

Av Johanna Mokvist - 16 januari 2011 13:32


Kvällen igår spenderade vi hemma hos Marcus, Elin och Isac. Andreas var också där. Barnen "lekte" fint. Lukas är ju 7 månader äldre än Isac och det visar han gärna. Att ta de leksaker som Isac har tycker han om, och han inser heller kanske inte att Isac är mindre än honom själv så det blev en och annan fällning, inte med flit såklart.


Igår blev det för ovanlighetens skull Mcd istället för pizza, för min och Elins skull. Lukas moffade tortellini och doppade i vitsås? Även en och annan sked med bara vitsås slank ner. Hua!


Nu ska jag strax hoppa in i duschen innan vi ska ta bilen till min farmor Gun som fyllde år igår.

Ikväll börjar äntligen Solsidan på tv igen, så jag vet vart jag håller hus vid 8 iväll! :)


En och annan bok hann vi med att läsa som den bokmal Lukas är.


Isac sötnos, Lukas spexar i vanlig ordning i bakgrunden :)




Av Johanna Mokvist - 15 januari 2011 07:06


Ingen sovmorgon bjöds det på idag, som väntat. Tur att jag slocknade redan halv 10 igår kväll. Meningen var jag skulle läsa hela kvällen lång men det gick alltså si sådär.


Nu på morgonen har jag varit olydig. Jag och Lukas tippade ner till tvättstugan innan 7 snåret och la i lite tvätt i maskinerna, trots att det inte är vår tvättdag idag. Dock ska man inte börja tvätta innan klockan 8, så ingen ska behöva bli sur för vid det laget är mina kläder klara och där i från.


När pappa M vaknat ska vi åka till badhuset i vanlig ordning. I eftermiddag skulle vi visst träffa familjen Lagerstedt för lite pizza.


Nu ska jag försöka roa min son som stup i kvarten vill byta film på dvd:n.



Ha en fin Lördag!

Av Johanna Mokvist - 14 januari 2011 08:55


Sitter på loftet i skolan, egentligen har jag ingenting här att göra än men är skönare att gå hit direkt efter det att jag lämnat Lukas på dagis. Går man hem blir det alltid segare att komma iväg. Ska vid klockan 10 träffa en lärare för att få lite (många!) uppgifter så efter det kan jag sätta fart .


Vid lunch ska jag träffa min syster Moa för lite lunch. Ska bli väldigt trevligt tycker jag! Senare i eftermiddag kommer Mia och lilla Julia för fika och bus, vad helgen sen har att ge vet jag inte än.


Klickad nyss in på Polarn o pyret för att kika på deras rea, och oj så mycket söta bebiskläder det finns, som nu dessutom är billiga. Lite tidigt är det dock att handla något till bebisen i magen,  det får vänta några, eller ganska många veckor till. Så ingen rea för mig inte!


Lukas 8 månader med moster Moa 



Nu ska jag se om jag kan göra någon nytta. Kanske ta en kopp kaffe?

Av Johanna Mokvist - 13 januari 2011 19:11


I helgen fyller min kära farmor Gun 70 år. Det ska naturligtvis firas! Min farmor är en av de få personer som alltid har funnits vid min sida, hon har alltid ställt upp, men precis allting. Och jag vet, att så länge hon lever kommer fortsätta med det. Man kan helt enkelt inte önska sig en bättre farmor än just den jag har! Hoppas jag får ha henne vid min sida i väldigt många år till!


Till min förvåning rinde min syster mig ikväll och undrade lite över firandet, så det verkar som att även hon och min bror ska med dit och gratta henne. Och det är alltid kul, då vi väldigt sällan ses. Har liksom blivit så, och kommer nog alltid att vara så också tyvärr.


 




Nu ska jag dyka ner i sängen för att läsa den spännande boken! Det dåliga med att läsa i sängen är att man blir söming fort, men nej, sitta i soffan det vill jag inte!



Ha en fin kväll!

Av Johanna Mokvist - 13 januari 2011 13:43


Nyss hemkommen från skolan. Har jobbat järnet hela förmiddagen och blivit klar med tre uppgifter. Det känns strålande! Sen blev jag hemskickad då jag inte har något att göra förrens i morgon.


Påvägen hem stannade jag till inne på Busbjörnen för att handla två nya böcker till Lukas. Han är helt tokig i att läsa. När man läst klart en bok säger han bara "annan bok" för att sen springa om hämta en hel hög. Samma är det på dagis :) så nu var det häg tid att införskaffa lite nytt.


Nu ska jag äntligen börja läsa andra delen i Hammarbyserien "Mamma, Pappa, Barn" och även göra en skoluppgift på den. 


En annan sak, visst är det otroligt störande när man hälsar på en person och den svarar "hej" tillbaka och låter som någon som har en stor socka i munnen!? Otrevlig och mumlig! Fy vad jag hatar sånt. Man kan i alla fall försöka låta trevlig, det hör väl till folkvett, eller? Annars är det ju fritt fram att tala om vad som är fel, om det nu skulle ligga en anleding bakom det trista "hejet"..



Nu väntar boken, och ett stort glad juice.


Av Johanna Mokvist - 9 januari 2011 18:51


I morgon stiger vi in i vecka 15 i graviditeten. Känns långsamt, och vet att det känns så oavsett vilken vecka man befinner sig i. Till och med när man bara har 1 vecka kvar till beräknad förlossning går tiden fasligt sakta. Man är så nyfiken och spänd inför vad det är för filur som döljer sig där inne, antar att det är därför.


Lite information om lillen nu (som ni för övrigt säkert tycker är ointressant!)


Ditt barn är 11 cm  långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 50g. Barnets revben, blodkärl och näthinnor syns tydligt genom den lövtunna huden. Huden börjar täckas av lanugohår, mycket fina hårstrån som hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen. Kroppsbehåringen följer mönstret på huden och bildar former som ser ut som fingeravtryck över hela kroppen.


Hörseln fortsätter att utvecklas och i mellanörat börjar ett antal mycket små ben att hårdna. Eftersom hjärnans hörselcentrum inte har bildats än, är barnet inte medvetet om alla ljud. Fostervattnet som finns runt barnet leder dock ljud, så med tiden kommer barnet att börja uppfatta din röst och dina hjärtslag. Både huvudhår och ögonbryn blir grövre hos barnet. Har barnet anlag för mörkt hår börjar pigmentcellerna i hårsäckarna producera svart pigment.


 



Magen min spänner och vanliga byxor är det inte tu tal om. Trots att livmodern inte är så stor än. Man kan ju undra vart detta ska sluta! Om bara någon vecka, eller ja, redan nu kan man känna någonting där inne från och det ser jag fram emot nu. Kommer så väl ihåg första rörelsena jag kände med Lukas i magen. En riktigt häftig känsla, som istället kan bli riktigt jobbig när bebisen är stor och sparkar på allt som finns där inne!



Nu ska jag se till min badpojke som plaskar i badkaret. Pappa M sitter fint där inne och tittar på.



Ha en fin kväll!

Av Johanna Mokvist - 8 januari 2011 10:13


Verkar som att de dagar då vi gör någonting innehåller mindre illamående. Så nu blir det till att göra någonting hela tiden :)


Igår var vi i Eskilstuna med Lukas likkfinger. Äntligen! För er som inte vet så upptäckte jag när han var ca 5 månader att ena lillfingret inte gick att räta ut helt. Efter besök på vårdcentral, akut och ortoped så har ingenting hänt. De försökte då att gipsa, linda och allt möjligt för de trodde det hade hoppat ur led. Eftersom den dåliga sjukvården inte har hört av sig till oss fick vi fixa det själva.


Den läkaren vi träffade igår kunde efter 2 minuters klämande konstatera att han har en "knuta" på en led i fingret som gör att det inte går att räta ut det. Så i vår blir det operation för vår plutt. Bra att det går att fixa, men jobbigt att han måste sövas ner tycker vi! :(


Bilden ovan visar hur mycket hans lillfinger går att räta ut. (Gammal bild) 


Efter besöket på sjukhuset åkte vi hem och åt, hade även tjejerna Emma.e och Emelie här på fika en stund. Sen for vi iväg till badhuset med familjen Sandnell. Jag badade inte, utan tog hand om lilla Svea under tiden ist. Så mysig liten bebis!



Nu ska jag hoppa in i duschen. Dagen bjuder på en tripp till Norrköping med familjen Sandnell för mat på Bacchus, sen blir det Busfabriken för hela slanten!


Hoppas Ni får en fin dag!


Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15 16
17 18
19
20
21
22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards