ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under februari 2011

Av Johanna Mokvist - 10 februari 2011 15:56


Idag är en sådan där dålig dag! Jag är sur på alla möjliga, på en del utan anledning kanske. Något som verkligen stör mig när när folk ska gnälla på att vi ska köpa nya möbler nu när vi ska flytta. Ursäkta mig, men jag trodde att man fick välja själv om man vill köpa nytt?


Våra möbler är slitna, gamla och tråkiga. Soffan har plats för 3 personer, framöver är vi 4, ska vi inte få plats allihopa i vår soffa då? Vi har en tv från 1800-talet, så ja, den vill vi gärna byta ut! Värst av allt är när det kommer från en männikska som har allt nytt!


Nej folket, vi gör vad vi vill. Ingen annan har att göra med om vi vill köpa nya möbler, det är helt upp till oss!


Snart kommer mina pojkar hem, de har varit i Hulta och busat med farmor och farfar. Jag sitter och äter vindruvor, snart sätter jag väl en i halsen pga surhet!


Av Johanna Mokvist - 9 februari 2011 19:10


Den här våren och sommaren kommer bara att svischa förbi om jag får bestämma. Viljan och orken får också gärna finnas kvar, så att allt jag vill hinner bli gjort! Vad det handlar om tänker jag inte säga.... ;)


Vi kom nyss hem från radhuset. Vi tog lite mått i vardagsrummet och sådär, och bestämde att vi får tillgång till huset sista mars. Måtte tiden gå fort så att vi är där snart!


Lukas den lilla busungen springer omring och vrålar "ööööll" var vi än befinner oss. Det var det första han hade sagt när han och M kom till dagis idag, och även de första som flög ur lillmunnen när vi kom till radhuset. "Hehe, vi vet inte vad han har fått det ifrån" får vi så fint säga.. Han låter dessutom som en riktig liten bonläpp när han säger det!


Nu ska jag stoppa i Poqita ett p-piller innan jag ska inta soffan för lite halv 8 hos mig. Sen gissar jag på att det tidigt i säng, men mitt blåsljud på hjärtat och allt! Har även en infektion i kroppen, men pga graviditen kunde jag inte få några tabletter för det, får bli varmt vatten med honung ist.


 

Av Johanna Mokvist - 9 februari 2011 07:52


Jag har hostat konstant i några veckor nu och det börjar bli väldigt jobbigt må jag säga. Bröstet värker och halsen är om, dessutom får jag huvudvärk av att hosta hela tiden.

Ska ringa vårdcentralen så får vi se vad de säger.


Skolar kallar i alla fall. M är och lämnar Lukas på dagis. Lyxigt att ta det lugnt en morgon, annars är det alltid så stressigt när vi ska stolpa till dagis innan skolan.


Ha en fin dag!

Av Johanna Mokvist - 8 februari 2011 10:38


..ska vår bebis nummer två komma enligt ultraljudet som vi var på igår. Lång tid, men somtroligen kommer att susa iväg mitt i allt som ska ske under våren/sommar. Det är alltid lika mysigt att se sin lilla krabat på skärmen när man gör ultraljudet, det blir mer verkligt på något vis. Den låg och sprattla med sina små fötter och "simmade" omkring. Barnmorskan som gjorde ultrajudet sa att hon kände små kickar av den lilla krabaten, atntar att ultraljudet var störande :) även jag kunde känna bebisen mer än någonsin under gårdagen.


Vi längat otroligt mcyket nu, och lyckan är total. Snart har vi två barn att rå om!

Lukas envisas  hemma om vad bebisen ska heta, och det är inte tu tal om något annat. Haha, han är så söt!


Just nu sitter jag i skolan. Ska ta tag i matten nu efter dagens fika. Vad eftermiddagen har att ge får visa sig.


Ha en fin dag allihopa!



Av Johanna Mokvist - 5 februari 2011 10:23


Igår hade jag turen på min sida, illamåendet gick över tills det var dags för thaiafton med mina fina vänner.

Jack, eller ska jag skriva Juck, hade svängt ihop massor av god mat till oss, bland annat lite tigerräkor och kyckling med massor av goda grönsaker. Smaken på maten var precis som i Thailand, vilket jag inte trodde var möjligt. Släng er i väggen nu alla "thaiställen" med mat, jag ska beställa från Jack ist! :P


Timmarna susade iväg med allt prat om allt mellan himmel och jord. Dessa två tjejer, eller alla vi tre är så olika som man bara kan bli tror jag, men trots det så LIKA! Vi har samma humor, samma syn på saker och har så jäkla kul ihop! Två tjejer som verkligen är sig SJÄLVA!! Ellinor är 7 år äldre än mig, och Tina 5 år äldre vilket inte märks alls. Vi är som menade för varnadra :) haha!  Jag kom hem vid 12-tiden pga att jag hostade så mycket, annars hade jag kunnat stanna där många timmar.

Det jag tycker är så härligt med detta sällskap är även att alkohol inte behöver vara inblandat bara för att man ses på en fredagskväll. Nu är ju jag gravid, men de drack inte heller någonting, vilket jag tidigare alltid har gjort med mina "egna" vänner (alltså inte mina och M´s gemensamma vänner) Det är ganska tydligt att det här är en annan nivå eller vad man ska säga.
   
 
Nu ska jag städa undan här hemma lite innan jag ska göra klart en inlämningsuppgift som ska in på Måndag. Sen får vi se vad dagen/kvällen har att ge!

Av Johanna Mokvist - 4 februari 2011 11:46


Var en tjej på facebook som även hon är gravid och mår illa som skrev att det känns som en konstant magsjuka. Sant, så sant. Har nyss kommit hem från skolan efter att ha kräkts ett par gånger.. Drog ut på det länge för vem vill spy på en toalett som 500 andra använder dagligen... Nu är jag iaf hemma och ska försöka äta lite innan jag ska sova ett par timmar.


Vill ju absolut inte må illa ikväll och missa thaiafton! Men, som det ser ut nu så går ju mitt gravillamående upp och ned hela tiden. Länge sen jag mådde illa en hel dag, så det ska nog bli thaimat för mig ikväll!


Bye.


 

Av Johanna Mokvist - 3 februari 2011 20:14


Sitter här hemma i min ensamhet medan M är och tränar. Brevid mig har jag en ENORM honugspomelo. För er som inte vet vad det är så är det en citrusfrukt som liknar en ljus apelsin som är 8 ggr så stor! Såklart är det Ellinors förtjänst att jag mumsar på den nu, hon har ju bott i Thailand i 6 år där den tydligen är poppis!

Påtal om Thailand och Ellinor, i morgon ska jag och Tina hem till henne på thaiafton! Hennes man som är från Thailand ska laga mat till oss, MASSOR av mat låter det som. Ska bli riktigt gott och spännande. Alla som känner mig vet ju att jag älskar allt som har med Thailand att göra!


Som jag skrivit tidigare så har Lukas kommit in i någon trotsperiod. En liten del av det visade han i morse, fast på ett gulligt sätt. Igår köpte jag nämligen ett nytt regnställ till honom då det behövs på dagis. Han ville igår absolut inte prova det, men i morse ville han det! Från det att han gick upp till att vi traskade till dagis sprang han omkring iklädd regnstället. Haha, tokunge där! Vi fick ju såklart inte ta av honom det "Nej! Inte, inte än" sa han bara då! :)



Nu ska jag ta tag i pluggandet. Prov i svenska B väntar i morgon. Språkets liv närmare bestämt. Spännande va? ;)



Lukas iförd sitt regnställ! Envis som få!  



Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards