ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under juli 2011

Av Johanna Mokvist - 17 juli 2011 07:32


Här hemma startar vi dagen med en kopp kaffe och hurrar över +10 dagar!

Igår kväll roade jag mig med att läsa på ett forum där kvinnor som gick över tiden peppade varandra, och när deras bebisar väl kom var det inga småttingar som tittade ut inte. Ena tjejen hade fått stå ut i 18 dagar, och hennes bebis vägde 5 kg och var 57 cm lång!


 


Nej, upp med humöret! Några dagar i lugn och ro med enbart ett barn kan ju inte skada? :)

Av Johanna Mokvist - 16 juli 2011 16:07


Jajjamensan, bebis ligger kvar och jäser inne i min mage! Att få någon liten bebis blir det väl inte tu tal om... Den kommer väl slå Lukas med hästlängder, och han vägde ändå 4,6 kg!

Idag är det alltså 9 dagars övertid, vilket jag verkligen inte trodde skulle ske. Vi kan trösta oss med att vi antadligen har en bebis om en vecka iaf, för har den inte kommit på torsdag blir det igångsättning.


Pojkarna mina är på Willys och handlar, jag ligger som en padda i soffan och har ont lite överallt. När de kommer hem ska vi grilla, och jag ska baka kakorna som inte blev bakade igår. Annars väntar en lugn kväll i soffan!


Vecka 42 (41+2).. Om denna bebbe väljer att göra som sin storebror kommer den om 6 dagar!

Av Johanna Mokvist - 16 juli 2011 13:36


I morse bjöd Lukas mig och pappa M på en riktig sovmorgon. Klockan var kvart i 8 när han slog upp sina blå. Otroligt skönt måste jag säga. Nästan direkt började vi prata om vad vi skulle kunna hitta på under förmiddagen, igår var vi nämligen hemma hela dagen och oj så dåligt humör vi var på allihopa!



M ringde Poyan, som visade sig ha tråkigt hemma, ensam med barnen. Efter lite frukost åkte vi dit med våra chokladbollar som vi gjorde igår kväll. Lukas och Linnéa busade, lekte och fikade medan vi vuxna bara fikade och tog det lugnt på altanen.


Nu sover Lukas, och sen ska vi väl försöka få eftermiddagen att gå också, men med vad får vi se! Kanske en cykeltur till mormor.


   

Lukas hittade ganska snabbt Linnéas keps med Hello Kitty på! Älskar man allt som är rosa så gör man!


Nehe, lite vattenmelon på det här!

Av Johanna Mokvist - 15 juli 2011 09:49


För någon vecka sedan bakade jag och Lukas bullar, mest för att fylla frysen. Perfekt att kunna ta fram och bjuda alla gäster som kommer när bebisen tittat ut.. Men nu är ju nästan alla bullar slut, eftersom en viss bebis är lite försenad!!


Så, idag regnar det, och det är ju det perfekta bakvädret. Om jag får tag på min mamma så ska vi baka lite kolakakor, eller vad de nu heter.. Jag tror att de heter något annat egentligen men vi har alltid kallat dem för det. Är alltså inte de vanliga kolakakorna som är lätta att göra. Påtal om att svara i telefon.. Min mamma har "jour" nu om bebisen planerar att komma ut i helgen, hon ska ha Lukas med andra ord. Då kan det ju vara bra att svara i telefon när jag ringer! ;) Egentligen ska Lukas vara hos sin farmor och farfar när det är dags men de befinner sig på Öland under helgen.


Nu får det bli en dusch på det här, och sen förhoppningsvis lite bakning. Det är trevligt när tiden går och något händer!

Av Johanna Mokvist - 14 juli 2011 21:01


Ikväll har vi haft familjen Lagerstedt här på besök. I vanlig ordning så har vi moffat kebab, nästan alla i alla fall, M ville hellre äta Mcd. Barnen har lekt, och slagits i vanlig ordning. Precis som det ska vara med barn!


Nu sover Lukas, själv mosar jag i mig biggaråer trots det att jag är mätt... Snart ska nog också lite hemmagjord rabarberkräm slinka ner också. Måste ju ladda upp inför förlossningen om det sker inatt! ;) (Kan jag ju drömma om!)


Två små myspojkar i soffan!


Lilla Mollys växer och frodas, snart hela 3 månader! Oj vad det går undan. 

Av Johanna Mokvist - 14 juli 2011 13:56


Min livmoder måste verkligen vara helt underbar att ligga i... Visst att Lukas låg kvar och goa till sig lite extra där inne, han är ju mitt första barn, men den här skrutten då? Omföderskor föder normalt sett 2-3 dagar INNAN beräknad förlossning, men inte jag inte. Det är riktigt surt må ni tro, denna väntan, ovisheten att inte vet när och hur det startar. JAG BLIR GALEN!


Vi var på tillväxtultraljud igår, och allt såg fint ut. Bebis vägde ca 3,5 kilo nu (plus, minus 10%) och enligt det så ska h*n inte kunna väga mer än 4 kilo om jag går över fullt, så därmed blir det ingen igångsättning. Den hade också varit en duktig bebbe och lagt sig rätt i min mage, vilket gör att en normal förslossning inte ska vara några problem, fixerad var den också.




Jag och Lukas har spenderat förmiddagen hemma hos Ellinor och Oliver för lite fika och bus. Nu sover Lukas, M tränar och själv ligger jag och latar mig i soffan till Winnerbäcks fagra stämma. Vad eftermiddagen/kvällen har att ge vet jag inte!



 

En mini-Lukas!

Av Johanna Mokvist - 12 juli 2011 15:51


Snart kommer kära vännen Emelie hit. Hon hade lika tråkigt som jag har. Vi slår på stort och grillar lite korv också.. ;)


Av Johanna Mokvist - 12 juli 2011 14:44


Blää, jag surar sönder här hemma! Jag vet inte vad jag ska göra, eller det finns saker att göra men jag orkar inte, eller vill inte.


Pojkarna har som vanligt åkt i väg, men idag är det inte pga mitt sura humör iaf. M pendlar till sitt jobb och hade två resor kvar på sitt pendelkort som han ville utnyttja, och eftersom Lukas älskar att åka tåg så tog de en tripp dit för att äta glass på halvars. Själv orkar jag inte stånka runt i värmen med kulan i denna värme, inte hela vägen till Halvars iaf!


Lukas invigde bebisens blivande babygym nyss innan de gick till tågstationen. Tänk att bebissaker kan roa en 2½-åring så mycket! :)


Mumingym och mumintröja, vilken matchning!  



I morgon väntar ett tillväxtultraljud, jag fasar inför att det ska säga att bebisen väger över 4 kilo redan, och att den kommer väga 7 kilo som denna jättebebis ... När jag fick den här ultraljudstiden tänkte jag "Äsch, vi kommer ju inte behöva gå dit! Bebisen kommer ju innan det..." , Tji fick jag..


Nej, lite tvättning ska jag väl orka med iaf!

Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards