ettsmåbarnsliv

Alla inlägg den 12 september 2011

Av Johanna Mokvist - 12 september 2011 21:51


Nu alla föräldrar där ute får ni komma med bra, fungerande och klocka råd till en trött mamma!


Klara, Klara, Klara... Hon är en jobbig bebis må Ni tro! Hennes storebror var rena rama drömbebisen. Han åt, sov, myste och var allmänt snäll och lugn. Han gick med på att sova själv, han kunde vara vaken och GLAD på samma gång...


Klara vill sovai famnen, att lägga i från sig henne är det inte tu tal om. Hon vaknar på en gång, och vi har testat det mesta. Lägga en tröja med våra dofter på tätt intill, ha henne inlindad i en filt så att värmen finns kvar när vi lägger ner henne osv, osv. Ingenting biter på denna dam. Och inte bara det, när hon väl är vaken är hon oftast väldigt gnällig, eller ska jag säga ilsken.. Hon kan liksom inte ligga och bara VARA, ni vet, mysa lite och titta sig omkring, utan istället tar hon till ton, och det är ingen dålig ton heller... Sen var det nappen, det vore väldigt trevligt om hon ville använda den och snutta på istället för på mig, och även kunna bli LUGN av den, men hon totalvägrar att ha den! Nej, skrikigare och mer onöjd bebis har jag aldrig träffat!


Det är fakiskt väldigt frustrerande! Jag kan inte göra någonting här hemma utan att stressa. Lukas får NOLL tid ensam med mig om dagarna, för all tid slukar hon! Inte alls kul, eller speciellt snällt mot Lukas som aldrig får egen mammatid (jag förstår att han blir trotsig och sur!).. Själv får jag heller aldig andas och vara lite "fri", då hon bara vill vara hos mig när M väl är hemma...


 

Ett stycke omöjlig bebis! 




Av Johanna Mokvist - 12 september 2011 21:40


Ajabaja på mig! Sedan min iphone kom har jag blivit väldigt dålig på att använda datorn, och där med bli dålig på bloggfronten..


Dagarna rullar på som mammaledig i alla fall. Oftast spenderar vi dagarna någon annanstans än hemma.. När vi är hemma är det väldigt svårt att få en 2,8-åring och en 8 veckors att vara nöjda samtidigt. Lukas vill leka och hitta på bus med mig hela tiden, Klara är inget diekt fan av att hänga på storebrors rum eller att leka utan skriker mest, så istället drar jag mig till öppna förskolan, fik eller hem till någon vän för att spendera tid, då sover oftast Klara och Lukas får busa av sig med mig eller för sig själv!


I dag var vi spenderat lite tid hemma hos Mia och Julia. Barnen leker otroligt bra faktiskt. I morgon blir det visst fika hos Emma, och alla andra dagar denna vecka är också fullbokade, mycket bra!


Kidsen sover i detta nuet, och jag ska nog göra detsamma. M är och spelar innebandy men ramlar nog snart in och väsas lite.  Själv har jag förnyat mitt medlemskap på friskis&svettis, men att komma iväg och träna på kvällarna känns svårt då Klara bara vill vara hos mig och snutta kvällstid. Är hos Martin skriker hon sig blå och slutar inte!


Frukost förra veckan. Alla mina godingar!



Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21
22
23
24 25
26 27 28
29
30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards