ettsmåbarnsliv

Alla inlägg den 1 september 2011

Av Johanna Mokvist - 1 september 2011 20:07


Nu har våran stora, fina, duktiga och framför allt modiga pojke opererat sitt lillfinger! Vi är så stolta och malliga över honom, över hur modig han varit idag!


Dagen började redan 05,30 för honom då vi väckte honom. Trots att han inte alls tyckte om att duscha med desinfektionstvålen så gick han frivilligt in i duschen med väldigt lite protester. Sen for vi iväg till Eskilstuna utan frukost i hans lilla mage. Väl på sjukhuset var det ganska lång väntetid. Vi fördrev tiden med lek och bus i lekrummet som fanns på barnavdelningen. Efter ett bra tag serverade sköterskan "saft" till Lukas som fick honom sömning så då fick han vila i sjukhussängen en stund framför en Pingufilm.


Till slut var det äntligen dags att rulla in mot operations-väntsalen. Klockan 10,00 kom sen läkaren som skulle operera honom, jag fick pussa en sovande Lukas hejdå för att sen bara sitta och vänta... M följde med in till operationssalen där han skulle sövas då bara en förälder fick göra det. Han kom tillbaka efter cirka 15 minuter och berättade att allt hade gått bra. Lukas hade varit lite motvillig när han skulle andas i masken som fick honom att sova, så M och narkossköterskan hande fått hålla fast honom och i masken över hans ansikte tills han somnade :(


Det dröjde sedan en timme innan de ringde och berättade att allt var färdigt och att han låg på uppvaket. Även där fick bara en förälder vara med, den äran fick M. Jag smet in som hastigast och pussade på honom, han sov då väldigt tungt än av allt sömnmedel.  Ja, sen satt jag utanför och glodde.. Omkring 13.00 kom de äntligen ut och vi fick åka tillbaka till barnavdelningen. Det var en trött men endå glad Lukas som kom rullades i sängen med ett stort bandage omkring handen. Han hade fått en stor glasstrut när han vaknade och 4 glas saft, det var mig en annorlunda och sen frukost!


Efter lite mat och koll av honom kunde vi åka hem! Han har inte gnällt det minsta idag. Mitt mammahjärta skiner av lycka över artt ha en sådan duktig pojke till son! Nu hoppas vi på tt han ska slippa ha ont i såret under läkningen.



Attans att jag glömde kameran hemma så ni inte kan få se hur söt han ar på sjukhuset i sin lilla vita rock!! 

Av Johanna Mokvist - 1 september 2011 20:01


Ett litet tips till er kaffeälskare tänkte jag bjuda på!


Läste i någon annans blogg att det är gott att ha i lite kanel i kaffepulvret innan man brygger det. Jag testade det igår morse, och oj så gott det var!! Det är inte bara gott utan nyttigt också.


Testa Ni också!


 

Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21
22
23
24 25
26 27 28
29
30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards