ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under februari 2012

Av Johanna Mokvist - 26 februari 2012 14:22


 



Eller?


Nja, det är ingen höjdare på golvet tycker Klara. Bara en liten stund. Och att ta sig framåt är inte det lättaste.... Då är det lättare att gnälla lite och vara lat!  

Av Johanna Mokvist - 26 februari 2012 10:05


har hamnat i någon slags pysselperiod och letar ständigt efter nytt pyssel att knåpa med. Senast gjorde jag två "ljuskransar" som nu hänger i ett hörn i vårat sovrum. Idéen kommer från Ellinors mamma och syster (som jag vet), de har gjort tre stycken till henne som hon har hängandes i vardagsrummet. Himla fint tycker jag!


    



För att pyssla ihop detta behövs:


1. Linnetyg (jag köpte ett tyg med längden 1 meter). Klipp ut långa bitar med cirka 6 cm i bredd. Sy sedan ihop dessa med raksöm.


2. Böj tjock ståltråd till en cirkel som är cirka 3 gånger så kort som "tygrullen". Trä sedan på tygrullen runt cirkeln.



3. Använd sedan tun ståltråd och fäst fast en ljuslykta i, samt för att hänga upp den med.



När man tänder ljusen på kvällen ser det ut som att de svävar i luften då den tunna ståltråden inte syns!




Av Johanna Mokvist - 25 februari 2012 09:47


Här inne ekar det på inlägg kan jag se. Jag förstår inte hur alla dessa stora bloggare som släger in i alla fall 3-5 inlägg per dag hinner med! Ja menar, det finns ju dem som, precis som jag har 2 barn, ett hushåll, vänner och jobb att sköta men endå hinner med att uppdatera flitigt. Hur undrar jag?


Här hemma är allt som vanligt i alla fall. Jag njuer i fulla drag av båda mina barn som just nu är inne i "bra" perioder. Lukas är mindre trorsig än vanligt och Klara är jämt glad, sover bra, äter bra och är allmänt mysig bebis. Själv jobbar jag mycket nu, jag konstaterade just att jag sedan i söndags har sovit hemma en natt, och än är det inte slut! Det är väl en himla tur att jag trivs med jobbet :)


Ikväll får vi besök av familjen Lagerstedt, det nalkas kebab och planering inför vår resa till Sälen som är om cirka en vecka, det kommer bli himla kul!


Nu ska jag dansa lite med skurmoppen och slänga in en blåbärspaj i ugnen innan lillsnuttan vaknar, Lukas tittar på Nalle Puh.




Lukas har hunnit med sitt första frisörbesök, och det gick så bra.

Han var såklart helnöjd med färgerna i håret också!



Lilla snuttan min. Nu börjar hon också bli stor recis som sin storebror! 




Hoppas alla får en fin lördag!

Av Johanna Mokvist - 21 februari 2012 20:08


Idag har jag haft riktigt fint främmande här hemma! Båda Emmorna och lilla Elliot var här och myste. Det är så häftigt att jag och Emma har riktiga barn nu, när vi var små lekte vi otroligt mycket med dockor och var nästan maniska med dem, riktiga blöjor och nappar hade de, vi tog mammarollen på allvar med våra små dockor minsann. Vi var rätt "gamla" när vi slutade leka med dem också, och nu sitter vi alltså här med livslevande "dockor"! :) 


Lukas hade också besök, bästa kompisen Edwin var här och busade järnet, jag kan inte beskriva med ord hur hans rum såg ut när de hade lekt färdigt, precis som det ska vara!


M tog med Klara till badhuset för lite "pappa&dotter-tid", det hade varit jättemysigt, Klara (som förresten blir SJU månader idag) hade varit nöjd och glad hela tiden, min lilla mysbebis!


När allt främmande hade farit hem till sitt så tog jag och Lukas cykeln upp till Lövåsen för att handla lite färg, jag har fått målarnojja nu igen och målar om allt jag kan till vitt. Sen åkte vi hem och hann börja med maten också innan den andra delen av vår familj kom hem.


Ikväll har jag och barnen myst massor! Det är verkligen guld värt att göra det nu när jag inte är hemma hela dagarna. Snart ska jag rulla bort till jobbet för min andra jobbnatt, det är jättekul att jag får jobba så mycket nu, trivs verkligen kanon!


       

Emmas "dotter" var såklart med också! :) 



Kram på er!

Av Johanna Mokvist - 19 februari 2012 08:54


Hej å hå, godmorgon alla!


Idag väckte Lukas mig kl 06.15 Upp och hoppa bara och se glad ut.. Vi myste ner oss i soffan och läste två bäcker innan lillasyster Klara vaknade och var sugen på välling.


Nu har hunnit äta frukost, tittat på Lillefot och busat på golvet. La just Klara för sin förmiddagslur så nu ska jag ta tag i mig själv samt göra Lukas redo för lek med Edwin om en stund. Pappa M sover först, vi har återgott till att vi får en varsin helgdag då vi får sova så länge vi vill, guld värt!


Efter lunch ska jag ta barnen bort till Ellinor som röjer på sin vind, hennes mamma är där och hon hade tydligen någonting till mig! :) I kväll ska jag också styra cykeln dit bort, det nalkas filkmkväll igen, denna gång med en riktigt otäck skräckis!


En vanlig syn vid frukostbordet!  



Hoppas att alla NI mina vänner får en skön söndag!

Av Johanna Mokvist - 17 februari 2012 22:59



Klara ger sig inte, hon vill verkligen smaka på Liña! Risk för hårbollar? Eh... Ja!



Det är bättre att att äta vindruvor som det stora och duktiga barnet i det här hushållet:



De har ju i alla fall fredagsmys tillsammans, bara att de äter olika saker i soffan framför tv;n.

Jag joinar nog Lukas!     

Av Johanna Mokvist - 17 februari 2012 22:46


I eftermiddags tog jag med mig Klara bort till Nävertorp för att äntligen på träffa lille Elliot som Emma & Joacim numera är stolta föräldrar till. Det har gått två veckor sedan han föddes, och som jag har längat till att få se den lilla pojken, och idag var det alltså dags.


Det var nog en bland de minsta bebisar jag sett, även fast han inte är en minibebis till vikten. Han var så fin, så ny och så oförstörd och doftade ljuvligt. Helt klart en bedårande liten pojke med rödlätt hår som hade båda mammas och pappas drag. Jag ser fram emot att se denna framtida lille busunge växa upp, och att få se honom och Klara leka tillsammans.


Klara var till en början nöjd och glad hos den nya lilla familjen och var riktigt fundersam över vem Elliot var, eller snarare VAD han var för något, hihi! Sedan smög det dåliga humöret fram mer och mer. Jag tror att det är några nya tänder som spökar, eller så är det sjukdom på g på något vis (hoppas inte öroninflammation!).


 

Härligt vinterväder för att ta en vagnpromenad till Nävertorp!

Av Johanna Mokvist - 17 februari 2012 22:31


Jag har en sådan otroligt fin vän, som jag är så tacksam över att jag har. Jag har några riktigt fina vänner, och det här är absolut en av dem bästa! Vi träffades i skolan för 1½ år sedan, först undrade jag vad hon var för en människa, och tänkte för mig själv att hon var en sådan där jobbig typ som tar all uppmärksamhet och vill höras hela tiden. Lite rätt hade jag ju, för höras och prata stup i ett, det vill hon. Men hon är så mycket mer än så!


Jag tror aldrig att jag har haft en vän som bryr sig så mycket (på riktigt. Inga tomma ord!) om mig och är så omtänksam. Och inte tala om hur KUL vi har tillsammans, galen och tokig humor på hög nivå, men trots att det är så kan vi också ha många, långa och djupa disskutioner om allt mellan himmel och jord, allt jag tänker på eller har varit med om kan jag tala med henne om, utan att känna mig fånig eller dum. PRECIS som det SKA vara!   



Något annat som också är bra med denna vänskap är att den är ömsidig. Det är inte bara jag som försöker och kommer med förslag, och det är nog mer eller mindre den enda vänskap som jag har som är så (med undantag såklart...). För visst handlar vänskap mycket om att ge och ta? Jag börjar faktiskt tröttna på vänskaper där man bara ger och ger hela tiden utan att få något gensvar.



 

Här är hon, Ellinor! Tack för att du är min vän!  

Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27 28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards