ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under februari 2012

Av Johanna Mokvist - 17 februari 2012 19:04

 


Här hemma är fredagsmyset i full gång! Jag sitter här i soffan med ett glas rött, som enligt svärfar som är vinsmakare är ett mycket gott och bra vin. Lukas myser bredvid mig med vindruvor. Klara är sur, och har varit i två dagar så hon har minsann inget fredagsmys. Pappa M är och bygger muskler på gymmet han!


Nu ska jag snart stoppa kidsen i säng. Sen fyller jag på lite mer vin i glaset och drar igång med målningen av Klaras skåp som är på god väg att bli vitt. Ellinor vill att jag ska följa med på "tjejkväll" några gator bort men lusten är ganska låg till det ikväll tyvärr.


Hoppas att Ni får en fin fredagskväll!     

Av Johanna Mokvist - 16 februari 2012 09:30


Visst är det väl för kul att pyssla? Jag är inne i en riktigt "pysslaperiod" nu, jag önskar bara att jag hade mer fantasi än den jag har.


Igår kväll knåpade jag ihop ett hjärta med pärlor på som fick pryda Klaras blomkruka! Ståltråd och pärlor it is! :)


 



Pysseltips mottages gärna!

Av Johanna Mokvist - 16 februari 2012 09:15


Idag är jag hemma från skolan. Halsen spökar med mig, likaså näsan, men det är som bara en larvig förkylning som säkerligen är borta i morgon. I natt ska jag jobba så hoppas att det inte blir värre (även om det är väldigt lugnt & skönt att jobba natt).


Klara sover nu, M sysslar med annat och Lukas är och busar av sig på dagis i några timmar. Jag ska passa på att sova en liten stund jag också.


I eftermiddag åker grabbarna mina till svärföräldrarna och fäller lite träd. Jag och Klara ska gå till mamma/mormor för att sy lite, och kanske äta en och annan bulle också..


 

En liten sötnos i sin säng i morse! <3 




För övrigt tycker jag att mina läsarsiffror har sjunkit lite. Jag vet att jag är ganska dålig på att blogga, och att det kanske inte skrivs så mycket intressant (det märks ju på kommentarerna) men ska se till att bättra mig på allt!

Av Johanna Mokvist - 15 februari 2012 09:46


Jösses vad mycket snö vi har idag! Det var inte lätt att cykla må ni tro! Men visst är det härligt att titta ut och se all den "fluffiga" snön? Det här är det mysiga med vintern tycker jag, inte allt för kallt och inte slaskigt!


Lukas var mycket glad i morse när vi gick till dagis, han mer eller mindre dykte i snön. Han såg ut som en liten snögubbe när vi kom fram till dagis.


Mitt lilla snömonster!



Själv sitter jag och pluggar  och ska göra det fram till lunch. På eftermiddagen ska jag ner på stan med min mamma en sväng, hon skulle shoppa lite, det händer väldigt sällan att vi gör någonting tillsammans så det ska bli trevligt! Vill hinna med att följa med familjen till öppna förskolan också, det är så tråkigt att vi har så lite tid tillsammans nu när jag har skolan/jobbet. Jag önskar verkligen att dygnet hade fler timmar, jag vill träffa mina barn oftare!!! Så fort jag kommer hem om dagarna blir Klara jätte mammig och vill komma till mig direkt, mammas lilla sötnosa.

Av Johanna Mokvist - 13 februari 2012 10:26


Nu har min mamma fått sin present av mig som jag visade en "sneak peak" på här om dagen så nu kan även ni få se den. Alla kanske inte vet det men hon har två hundar, och dessa hundar är verkligen hennes liv så vad vore mer passade än just denna hundras målad på en ljushållare med några väl passande ord. Jag blev nöjd och hon likaså.

Utöver denna present gick jag och Fia ihop och betalade så att hennes hemsida skulle bli tillgänglig på nätet (hennes kennel), kika in på den här ---> Bubblystaffs!


Lukas ritade också en teckning på en jättefin huvudfoting som vi ramade in, under bilden skrev jag vad Lukas sa när jag frågade vad han tyckte om mormor, kommentaren blev "Mormor är snäll och pratar i nattmössan!" Sötnos där! <3

 

Kul att ge bort något personligt!  

Av Johanna Mokvist - 12 februari 2012 09:36


Natten har varit lugn till min stora förvåning.. Jag trodde verkligen på det värsta. Allt som har hänt är en kissolycka!


Idag verkar Lukas pigg, och har ätit en smörgås nu på morgonkvisten. Men det blir till att kurera sig inne idag för hans del och ingen dagis i morgon såklart (här håller vi på 48 timmars regeln). Själv hoppas jag kunna komma i väg till Ellinor ikväll i alla fall, det verkar som att det är ok för alla som ska dit att jag kommer med eventuella baciller.


Nu ska jag mysa med Lukas i soffan medan Klara sover. Pappa M ska snart ta bilen till Valla för att hämta hem en byrå som vi ska få gratis, den ska naturligtvis målas vit i dagarna! :)


Lukas ritade mig för ett tag sedan. Visst är jag vacker? Håret rakt upp och en sur mun! haha. 

Av Johanna Mokvist - 11 februari 2012 21:10


Kan ni se "felet" på bilden?





Här hemma är det lugnt. Lukas låg i soffan hela eftermiddagen/kvällen utan att kräkas igen. Dock hurrar jag inte än, han kanske vaknar inatt och kräks. Han har fått i sig lite vatten och blåbärssoppa. Sen är jag orolig att Klara ska åka på skiten också, inte alls kul med en magsjuk bebis som spyr överallt. Jag själv slipper det också gärna! Det bästa vore helt enkelt om det tog stopp vid det som varit!


Nu ska jag gå och sova, hur sömnen blir inatt vet jag ju inte. Måste säga att jag föredrar att ha det som jag hade det förra lördagen vid den här tiden, vin och trevligt sällskap! 

Av Johanna Mokvist - 11 februari 2012 14:06


Verkar som att allt vi planerat för helgen förutom badhuset blir inställt..

I morse innan vi for iväg till badhuset var Lukas lite seg och sa att han hade ont i magen, jag tyckte vi skulle stanna hemma men vi kom i alla fall fram till att det säkert inte var något eftersom han var glad och busig.

På badhuset lekte han på, men var inte lika galen som han brukar.


Idag tänkte vi lyxa till det lite och äta där efter badet också. Lukas hann ta en tugga innan han säger att han vill kräkas... Tur i oturen att det stod en papperskorg precis vid vårat bord. Stackarn fick upp massor där bland alla andra stackars människor som satt och åt. Men han skötte sig galant och verkade mer eller mindre helt oberörd av att kräkas, inte som en annan..


Det var bara att åka hem, maten fick vi ta med oss hem istället (jag har dock ingen matlust nu). Lukas myste vi ner i soffan så fort vi kom hem framför "Lillefot" och nu sover han. Alla sover fakstiskt, förutom jag. Suck, vi som skulle till min mamma idag för att fira henne.. Sist vi var magsjuka var på M´s födelsedag och gången inann det var det på Valborg. Alltid när man ska göra något så kommer den där hemska magsjukan på oinbjudet besök!


Nu ska jag ta en date med vitpepparkornen! Jag avskyr verkligen att vara magsjuk, och det är inte att föredra att vara det när man har barn att ta hand om!



 

En sjuk liten älskling!

När jag sa "lilla älsklingen då!" så fick jag till svar "Jag är en STOR älskling, jag är inte liten!"

Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27 28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards