ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under februari 2012

Av Johanna Mokvist - 7 februari 2012 19:38



... BUSIG storebror, minst sagt!

Det är kul nu när Lukas kan "leka/busa" lite med henne och hon också tycker att det är kul! Jag har sagt det förr och säger det igen, det är NU som en bebis börjar bli rolig! Omkring halvåret. Lukas är också inne i en väldigt rolig ålder (-allt trots), han är så frågvis och intresserad av allt, precis allt! Eftersom pappa M är ganska allmänbildad så lär ju han honom mycket och Lukas i sin tur snappar upp det mesta, så jag skojar inte när jag skriver att Lukas vet vissa saker som jag inte vet! :/ Det är illa!



     

Av Johanna Mokvist - 7 februari 2012 19:22



Som utlovat i går så kommer här en till "dagens favorit"! Det är kul att ha liknade bilder på barnen då de är i samma ålder. På bilderna nedan skiljer det 1 vecka på dem åldersmässigt :)


 



 




Något som skiljer sig drastiskt på dessa bilder är kvalitén! Här syns skillnaden på foton med digitalkamera och systemkamera :) annars är de ganska lika varandra faktiskt, barnen alltså!

Av Johanna Mokvist - 6 februari 2012 19:18



 


Lukas 3½ månad med sina solglasögon och Klara 6 månader i samma solglasögon. Är man lillasyster får man ärva allt från storebror.. Klara gav tummen ner för att ha glasögon på sig, tur att det är vinter! ;)





 



I morgon får ni en till "favorit i repris" :)

Av Johanna Mokvist - 5 februari 2012 19:20


Igår svirade jag som tidigare skrivet om till "partykläderna" för första gången på över 1½ år! Tog cykeln bort till Emma vid åttasnåret, det var en ren plåga att cykla i det mycket kalla vädret (-20) men jag överlevde och kom fram till två glada brudar!


Vi intog lite vin, och efter en stund kom också även Nattis för att joina. Och som vi skrattade och hade kul! Efter lite övertalning blev det en snabbvisit på Statt också, jag kan knappt minnas när jag var där sist. Det var väl lite kul, träffa några välkända ansikten men sen valde vi att gå hem till Emma igen för lite mer vin. Vilket jag nog skulle ha valt att inte ha gjort med tanke på att jag redan var mycket rund under fötterna, jösses.. Så kan det gå när det var länge sedan man roade sig på det sättet.


 





Idag har jag mått som jag förtjänar, huvudvärk och allmänt trött, men trots det så jobbade jag en kortis på eftermiddagen (vilket ju inte alls var jobbigt) sen har jag städat här hemma, lagat mat, möblerat om på Klaras rum, badad bebis och försökt vara en rolig lekmamma (misslyckades).... Nu sover mina små i alla fall, M är och tränar. Själv ska jag fuska och moffa i mig chokladpuddig med grädde och jordgubbar, mycket ska det vara också!


En nybadad och trött liten tjej!

En pigg & busig pojke precis innan han skulle sova. (Ser ni vad skum hans fot ser ut som han håller på?) :)


Hoppas att Ni har haft en lika trevlig helg som jag med lite galenskaper!

Av Johanna Mokvist - 4 februari 2012 13:56


... kallt får man gömma sig under en hel hög av kläder och filtar när man ska ut. I alla fall om man är en frusen liten bebis!


 

Av Johanna Mokvist - 4 februari 2012 13:45


Jo jag tackar ja! Inatt har jag "jobbat", det innebär en sovande natt i lugn och ro. Mycket skönt! Hemma hade det till min stora glädje också gått strålande, Klara hade bara vaknat två gånger och velat ha nappen och sedan välling på morgonkvisten.


När jag kom klockan 10 åkte vi ut till svärföräldrarna, och är här ännu. Snart blir det fika. Klara sover och grabbarna är ute och åker spark (!!!!) på isen.. Efter fikat får bilen rulla hemmåt för ikväll ska jag svira om till "partykläder" (som jag inte har några) och bege mig bort till Emma för att vina lite med henne och Jessica, det var LÄNGE sedan så trevligt lär det ju bli! Önska mig lycka till med vinintaget! ;)



Bilderna visar kidsen vid lunch. En sur och en glad! Sällan man lyckas ha TVÅ glada barn, risken är tyvärr större att man har TVÅ sura barn vid samma tillfälle, hihi.


   



Trevlig lördag på er!

Och så vill jag passa på & gratulera Emma och Joacim som som fick en liten pojke igår! Han ser ut att vara en riktig liten gobit och kan knappt bärga mig till att träffa dem! Välkomna till föräldralivet :)

Av Johanna Mokvist - 3 februari 2012 13:45



Bilden nedanför tog jag just på Lukas som myser för fullt framför "Landet för länge sedan", ni vet Lillefot och gänget. Det är hans nya favorit, han kan inte släppa blicken från tv:n för en sekund ens! :)

Bra sysselsättning när lillasyster sover så det är lite lugnt här hemma.





 




Av Johanna Mokvist - 3 februari 2012 12:55


I dag var det dags för tjejfika, vi är fyra tjejer som brukar ses och fika en gång i månaden allihopa. Jag satt igång tidigt här i morse med att baka kokosrutor, dammsög och skrurade samtidgt som jag färgade håret. Vid klockan 9 plingade det i telefonen, Emelie och Vince skulle stanna hemma. Klockan blir 10, när alla skulle komma... Ingen kommer... Klockan går, jag ringer till slut till ena Emman som sov och vaknade av att jag ringde. Den andra Emman gick det inte att få tag i, bara en avstängd telefon, det första som hoppar upp i mitt huvud är att det är dags för hennes bebis att komma ut i dagarna, så jag blev i eld och lågor här hemma. I vilket fall kom den sovade Emma hit till slut och fikade, en timme för sent! :) Trevligt var det, Klara myste på bra i hennes famn. Skönt att hon inte är blyg och kinkig bebis längre.


 

Emma är rolig!



Åh, en vovve!





   


Nu myser vi i soffan här hemma. Klara ligger för sin förmiddagslur och när hon vaknar blir det mellanmål och sedan en tripp bort till min mamma som ska "lära" mig att sy. Det ska sys kuddfodral ikväll innan jag far iväg för en jobbnatt.


Påtal om jobbnatten så ska det bli väldigt spännande.. Jag lär ju få en skön natt med sömn, frågan är bara hur det blir här hemma. Tror att en viss liten dam kommer att protestera när mamman i huset inte kan ge henne närhet på natten! Bra att lära henne att INTE äta på natten när jag inte är här, jag har ju en förmåga att vika mig och ge henne mat efter att tag trots det att hon faktiskt inte är hungrig.



Nu ska jag plocka lite här hemma innan vi ska åka. Trevlig helg på er!

Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27 28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards