ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under maj 2012

Av Johanna Mokvist - 20 maj 2012 12:22


Förra året hade jag lite bloppis här på min blogg, och blev av med det mesta. Nu i dagarna så bloppade jag hem lite kläder från min kära vän och bloggare Emma vilket nu har resulterat i att jag själv vill sälja av lite kläder och prylar. Men först vill jag veta om intresset finns!


Kläder, barnkläder, barnprylar och lite heminredning. Någon som är sugen?

Av Johanna Mokvist - 17 maj 2012 16:45


Igår "pysslade" jag om vår framsida lite. Vi är nästan aldrig där, vi har ju en liten gräsplätt och en asfalterad liten del precis framför huset men det blir ändå inte av att vi är där någonting. Nu har vi små utemöbler där i alla fall, och blommor såklart.


Igår köpte vi dynor till stolarna, då blir det lite bekvämare och mysigare att sitta där. Och vad mycket några blommor kan göra! Köpt en hel hög med rosa pelagoner igår som står på trappan nu, peensérna som stod där tidigare planterade jag i en vattenkanna som fick stå på det lilla bordet tillsammans med en lykta.




   



Av Johanna Mokvist - 17 maj 2012 15:45


Nu börjar det kännas i både kropp och knopp att jag inte är van att jobba så mycket, och samtidigt vara en fungerande mamma som på det också vill hinna med en massa annat. Det vardagliga, stressiga livet har infunnit sig. Det är ju så här livet kommer att vara framöver! Jag vill inte ens tänka på hur det kommer bli när även M jobbar. Vi kommer ju vara som två zombies.

Igår kväll skulle jag promnt måla utemöblerna, men efter en timme kom jag på mig själv med att sitta och sova och vakna av att jag kastade i väg penseln med ett ryck.. Då fick soffan ett besök istället, och även där somnade jag, och vaknade av ett ryck som slutade med att ett fullt glas med cola ramlade ner på mattan.. Har man inte jobb så skaffar man sig det!


Idag har jag också jobbat. Slutade klockan tre. Helt ok tid att jobba. Dagen har spenderats ute på långa promenader.


Lukas leker för fulla muggar med bästisen, som även har ätit pannkakslunch här hemma. Det är väl för härligt när ens älskade unge hittar en sådan bra kompis som han trivs bra med! Själv ska jag fixa och dona lite här hemma, och mysa med den som inte har några lekvänner ännu.


Ikväll ska jag göra ett nytt försök med utemöblerna, jag vill ju ha dem färdiga tills på lördag när grillgästerna kommer.



Nu får ni några bilder från gårdagen.


 

Vem har sagt att man måste gå med denna "lek-gåbordet"? Det går ju lika bra att sitta och leka med den... I alla fall om man inte har något annat val!




   

En nyduschad busunge myser i sin morgonrock framför Dinousarietåget innan sovdags! 



Hoppas att er dag också är bra, och att ni tar det lugnt!


Av Johanna Mokvist - 15 maj 2012 20:45


Min älskade M är en sådan fantastisk pappa! Han lever verkligen för våra barn och är verkligen så som jag tycker att en pappa SKA vara.


Klara med pappsen i förmiddags:



   


Av Johanna Mokvist - 15 maj 2012 20:15


Idag på förmiddagen drog jag igång med att måla utemöblerna som vi fått av min farmor. Hon hade målat dem gråa (varför!?!) så nu ska de få bli vita. M och Lukas slipade dem här om dagen också.


Jösses vilket projekt det är, många ytor som ska målas vill jag lova. på 2 timmar hann jag med en stol, ovansidan på en bänk och benen på bordet (M var snäll och målade ovansidan). I morgon hoppas jag att jag hinner med det andra och så ska det ju målas minst en till gång.


Det är kul när det är färdigt, men just nu känns det som att jag skulle kunna betala någon för att göra det, för så speciellt kul är det ju inte...


Kaffe var jag ju såklart tvungen att ha...



   

Av Johanna Mokvist - 14 maj 2012 22:12


Livet är så orättvist!!!!
Jag har följt en mamma i hennes bloggande som handlar mycket om hennes son som är (var) 5,5 månader, när jag nu surfade in på hennes blogg fick jag läsa att hennes lilla pojke lämnat livet igår och blivit en liten ängel. JAG BLIR SÅ ARG, SÅ LEDSEN och så RÄDD! Man ska inte behöva förlora sitt barn!! Jag sänder många tankar till familjen.


Plötslig spädbarnsdöd är mycket ovanligt undet spädbarnets första levnadsmånad och där efter ökar risken fram till sex månaders ålder (som vanligast mellan fyra-fem månader). Efter sex månader minskar risken, men den finns där fram till 12 månader (där efter är det mycket ovanligt, men förekommande). Gah, kan Klara bli ett år nu!


Men sen slår det mig mitt upp i all ilska över att plötslig spädbarnsdöd existerar.... Att så här kommer det vara hela livet när man har barn. ORO ORO!! Ens barn kan ryckas i från en på många sätt och när som helst, för många olika sätt. Sjukdom, olycka... Ja, listan kan göras lång. Det är en balansgång mellan lycka och ständig oro att vara mamma och pappa!


 

Av Johanna Mokvist - 14 maj 2012 21:06


Sitter här hemma och pustar ut efter en jobbhelg som nu är över. Tre nätter på rad känns vill jag lova, då kommer känslan av att vilja vara hemma fram. Ledigheten blir dock inte långvarig för i morgon är det en natt på jobbet igen. Skönt att "mellanlanda"  lite hemma i alla fall.


Ikväll jobbade jag i Sågmon, där jag är hos en annan brukare, jag cyklar dit och tillbaka och idag krockade det med M´s innebandy så det var bara att cykla för kung och fosterland hem. Det är 4,6 km dit, tiden jag cyklade på blev 7 minuter. Jag var som en spaghetti när jag kom hem och där stod M beredd och tog över cykeln.


Nu; (mysigt värre)

 



Idag innan jag började jobba så storhandlade vi och jag passade på att mysa så mycket som det bara gick med barnen. Dock är det lite svårt när Lukas leker med bästa kompisen mycket och när Klara sover bort mammans lediga timmar. Jag känner verkligen hur mycket mer jag uppskattar mina barn när jag jobbar, och hur MYCKET jag älskar dem. När jag kom hem från jobbet nu ikväll så var det första jag gjorde att lägga mig bredvid Lukas en stund och hålla om honom, och snuffsade på honom när han sov så sött, även Klara var jag inne och pussade/luktade på (svårt att klämma ner sig i spjälsängen).


Mina vildigar idag;


 

Lilla gumman "övningsålar", och det gick faktiskt bra idag! 


 

Lukas och denna filt alltså.. Jag viker å viker å viker den och lägger den prydligt på soffan och han tar den, gömmer en leksak i den och gör ett "paket" av det HELA tiden! Tokiga busunge!


En trött men lycklig mamma (med en enorm banan-näsa kan jag se nu!!!);

 


Trevlig kväll på er, nu ska jag ta en kopp blåbärs-tea! 

Av Johanna Mokvist - 13 maj 2012 21:37


Vilken fantastiskt fin dag det har varit. Solen har visat sig minsann.

Lukas har varit ute HELA dagen mer eller mindre, han har lekt med bästa vännen och grannen Edwin. Vi andra i familjen har också varit ute större delen av dagen. Jag har planterat ut mina perlagoner nu, och så var jag och Klara en sväng nere på stan och köpte en matta till altanen.


Grabbarna grus jobbade på hemma, det var nämligen arbetsdag inom föreningen som vi bor i. Så det har rensats oggräs, klippts buskar osv. Lukas och Edwin hjälpte gladerligen till med det. Jobbarhandskarna åkte på!


Nu har jag jobbat sedan klockan fem och ska fortsätta med det över natten. Min tredje jobbnatt nu, skulle ljuga om jag sa att det inte ska bli skönt att spendera kvällen/natten hemma i morgon. Mycket jobb är det nu, men jag njuter!


Nu bjuder jag på lite bilder innan jag ska sova, bäst att vara utvilad i morgon för det nalkas peronalmöte direkt på morgonkvisten!


   

Två glada bästisar och en glad Klara som får massor av uppmärksamhet!


Klara visar sitt rynk på näsan. Jag dör av skratt varje gång hon gör så där..


"Tack tack" säger man så ger Klara bort sin napp <3




Godnatt!

Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards