ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under september 2011

Av Johanna Mokvist - 13 september 2011 21:21


Barnens mormor är en riktigt sticka-tröjor-mormor, och även filtar. Det som senast fick flytta hem till oss var en varsin "pippi"tröja till barnen. Hur fina som helst, om jag får säga det själv. Lukas hade sin på sig här om dagen, trots att det var väldigt varmt ute, han tycker massor om det. Klara kan ju inte riktigt uttala sig om sitt tycke, men sov i vilket fall gott i den här om dagen!


Jag har lovat deras mormor att jag ska ta kort på alla tröjor/filtar och wraps som hon stickat, och igår skulle jag äntligen göra det, dock vaknade Klara från sin skönhetssömn när jag hunnit ta en bild bara, och den bilden får jag väl bjuda på här då. Slänger in en bild på Klara också när hon inviger sin pippitröja, dock ser damen i fråga lite småsur och sprattlig ut!


   



Ja, hon är en hejjare på att sticka barnens mormor!

Av Johanna Mokvist - 13 september 2011 21:07


I mitt förra inlägg bad jag om tips mot att få en liten gaphals att inte vara det. Tack och tack!


Den första som skrev menade på att Klara känner av min "inre stress", vilket kanske både stämmer, och inte stämmer. Jag känner mig väldigt trygg i min föräldraroll och känner mig absolut inte stressad när Klara skriker, utan mer en frustation över att hon är så pass klängig och inte vill roa sig själv för en liten stund då och då, eller sova själv exemplvis. Jag tror att det helt enkelt är som så att vissa bebisar kräver mer än andra, de är ju precis som vi vuxna, olika! Bara för att Lukas var en lugn och "snäll" bebis behöver det ju inte betyda att Klara också ska vara det. Därför tror jag heller inte att det handlar om hur JAG är, eftersom jag behandlar Klara precis likadant som jag behandlade Lukas som bebis.


Sen skrev en andra person att det kanske berodde på magen, vilket vi också trodde i början, och testade då minifom, utan resultat. Huruvida hon ligger i vår famn kvittar också, har hon bestämt sig för att skrika så är det bara så, det enda som hjälper att ligga i soffan bredvid mig och ammas! Pappa M kan inte ta henne heller eftersom hon verkat bli "mammig" och bara vill vara hos mig! Hon är helt enkelt en envis bebis med en riktigt humör :) tydligen var jag likadan som bebis!


Självklart är det jobbigt, men jag vet ju också att det är en övergående period. Lukas hade även han sina "jobbiga" sidor som bebis när man slet sig själv i håret och inte visste vart man skulle ta vägen, nu också för den delen! ;)


En 2-månaders Lukas liggandes själv i soffan. En midre ovanlig syn när det gäller Klara!

(napp i munnen är ju inte heller en vanlig syn på Klara...)


Av Johanna Mokvist - 12 september 2011 21:51


Nu alla föräldrar där ute får ni komma med bra, fungerande och klocka råd till en trött mamma!


Klara, Klara, Klara... Hon är en jobbig bebis må Ni tro! Hennes storebror var rena rama drömbebisen. Han åt, sov, myste och var allmänt snäll och lugn. Han gick med på att sova själv, han kunde vara vaken och GLAD på samma gång...


Klara vill sovai famnen, att lägga i från sig henne är det inte tu tal om. Hon vaknar på en gång, och vi har testat det mesta. Lägga en tröja med våra dofter på tätt intill, ha henne inlindad i en filt så att värmen finns kvar när vi lägger ner henne osv, osv. Ingenting biter på denna dam. Och inte bara det, när hon väl är vaken är hon oftast väldigt gnällig, eller ska jag säga ilsken.. Hon kan liksom inte ligga och bara VARA, ni vet, mysa lite och titta sig omkring, utan istället tar hon till ton, och det är ingen dålig ton heller... Sen var det nappen, det vore väldigt trevligt om hon ville använda den och snutta på istället för på mig, och även kunna bli LUGN av den, men hon totalvägrar att ha den! Nej, skrikigare och mer onöjd bebis har jag aldrig träffat!


Det är fakiskt väldigt frustrerande! Jag kan inte göra någonting här hemma utan att stressa. Lukas får NOLL tid ensam med mig om dagarna, för all tid slukar hon! Inte alls kul, eller speciellt snällt mot Lukas som aldrig får egen mammatid (jag förstår att han blir trotsig och sur!).. Själv får jag heller aldig andas och vara lite "fri", då hon bara vill vara hos mig när M väl är hemma...


 

Ett stycke omöjlig bebis! 




Av Johanna Mokvist - 12 september 2011 21:40


Ajabaja på mig! Sedan min iphone kom har jag blivit väldigt dålig på att använda datorn, och där med bli dålig på bloggfronten..


Dagarna rullar på som mammaledig i alla fall. Oftast spenderar vi dagarna någon annanstans än hemma.. När vi är hemma är det väldigt svårt att få en 2,8-åring och en 8 veckors att vara nöjda samtidigt. Lukas vill leka och hitta på bus med mig hela tiden, Klara är inget diekt fan av att hänga på storebrors rum eller att leka utan skriker mest, så istället drar jag mig till öppna förskolan, fik eller hem till någon vän för att spendera tid, då sover oftast Klara och Lukas får busa av sig med mig eller för sig själv!


I dag var vi spenderat lite tid hemma hos Mia och Julia. Barnen leker otroligt bra faktiskt. I morgon blir det visst fika hos Emma, och alla andra dagar denna vecka är också fullbokade, mycket bra!


Kidsen sover i detta nuet, och jag ska nog göra detsamma. M är och spelar innebandy men ramlar nog snart in och väsas lite.  Själv har jag förnyat mitt medlemskap på friskis&svettis, men att komma iväg och träna på kvällarna känns svårt då Klara bara vill vara hos mig och snutta kvällstid. Är hos Martin skriker hon sig blå och slutar inte!


Frukost förra veckan. Alla mina godingar!



Av Johanna Mokvist - 11 september 2011 20:00


Nu har jag lottat ut en vinnare av tävlingen!


Stort grattis till Hanna Runesdotter som är den lyckliga vinnaren av Busbjörnens tävling. Du är lycklig vinnare till ett presentkort på 200 kronor!


Skicka mig din mejladress så sänder jag dig en kod som du kan använda när du vill handla i deras webbutik! Hoppas du hittar vad du söker!






Av Johanna Mokvist - 7 september 2011 08:40


Hujeda mig vilket väder vi har idag. Regn, regn och regn! Inatt regnade det också, jag vet det för min lilla dam höll mig vaken i 3 timmar, och det är bara JAG som duger då också. Varför skulle den redan trötta och slitna mamman få sova på natten? :)


Har nyss böckat på Lukas alla miljoner olika regnkläder, tagit på en motvillig Klara kläder, stoppat henne i vagnen, tjatat en miljard gånger på Lukas och sagt att han INTE får rulla i vattenpölarna, lämnat Lukas på dagis, sprungit hem utan paraply med en osmidig vagn, dragit in en väldigt blöt vagn i hallen.. OCH slutligen sitter jag här med dagens andra kopp kaffe. Snart ska jag ta mig ut igen (????), jag ska till Emma, vi är några tjejer som ska fika lite.


I eftermiddag ska vi ta oss till öppna förskolan hoppas jag. Eller ja, vi ska dit, jag hoppas väl mer att regnet har lugnat ner sig tills dess, eller till och med slutat att vräka ner! Men vad gör väl lite regn om tusen år, eller att mitt hår ser ut som ett svinto när det regnar ute... Usch, har alltid hatat mitt hår, men jag hatar det ännu mer när jag är ute i regn med det (lite vårt att lämna håret hemma!).


Nehe, packa skötväskan kanske. Nu kommer vi ut igen regnet!


 

Av Johanna Mokvist - 6 september 2011 19:14


Hittade matchande mössor till mina kids på åhléns idag. Tyckte de var så söta så de fick följa med hem, och självklart fick kidsen posera lite också! Lukas älskar mössan och har haft den inohus hela dagen :) Klara hade väl ingen direkt talan, hon måste ha den i vinter vad hon än tycker! :)


     


Mina söta söt barn!! Nu förstår ni, ska jag sätta mig med min iphone som anlände idag!!

Av Johanna Mokvist - 6 september 2011 07:38


Nu när hösten och vintern är på ingång så börjar jag, precis som många andra känna en längtan till varmare bredder. För mig är längtan till Thailand som vanligt stor. Jag vill såklart resa till nya platser, men Thailand är ändå nummer 1 för mig! Det är länge sedan nu, snart 2 år sedan vi var där med Poyan, Malin och Linnéa.


  En liten skrutt-Lukas i Thailand, två dagar innan hans 1-årsdag!

Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21
22
23
24 25
26 27 28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards