ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under september 2011

Av Johanna Mokvist - 6 september 2011 07:11


Igår beslutade vi att pappa M som har spenderat de senaste veckornas nätter på soffan skulle "flytta upp" till sängen igen då Klara verkar godkänna vaggan i alla fall det första sovpasset innan matdags. Han har varit utvisad till soffan pga att Klara fått ligga bredvid mig i sängen, och då kan INTE han ligga där eftersom han rummlar runt så mycket.


Ja, tji fick vi kan vi säga.. Under andra ammningen fick Klara ligga kvar bredvid mig efter mpnga försök att lägga henne i soffan. Med en pappa som vifftar, fäktas och gastar i sömnen blev det dock väldigt svårt för henne att komma till ro. Så VIPS skickades pappan i huset ner till soffan igen! Då kunde genast vår lilldam sova gott i vaggan igen.


Bara att hoppas att det fixar till sig, för det är ju inte så speciellt skönt för honom att ligga i soffan och sova!


Klara, snart 7 veckor! 



Av Johanna Mokvist - 5 september 2011 21:14


Nu gott folk, mina bloggläsare än helgen över. Vilket för mig innebär mer bloggande!


Idag har vi haft en fullspäckad dag. När jag hade lämnat Lukas på dagis tog jag minstingen i familjen och gick till min skola för att se lite välkända ansikten, och många av mina lärare passade på att gosa bebis. Efter det hann jag med en fika med Emma, eller låt oss säga ½ fika! Hon hade bestämt möte med någon coah för en diet eller liknande och hon tog mer eller mindre över vår fika, haha!


Efter mycket svett och tårar fick jag sedan hem Lukas frå dagis, hem för lite lunch och sedan vila som bestod av bus (!?) på rummet för Lukas med alla sina leksaker som låter som 100 elefanter, vilket i sin tur leder till att Klara inte kan sova. I vilket fall så stoppade jag två pigga kids i vagnen och traskade i väg till öppna förskolan här på norr för att möta upp Elin med hennes barn. Vi kom precis till fikat där jag passade på att hinka i mig två koppar kaffe!


Lukas busade järnet och fick sig även en känga av en annan pojke som var mer vild än tam, även Isac fick sig en rejäll smäll. En annan kan ju inte hålla tyst så jag sa till mamman i fråga som bara tittade på när hennes pojke beteede sig illa!


Efter allt bus där kom i alla fall pappa M och mötte upp oss så att vi kunde fara vidare till dagis för porträttfotografering av Lukas, och det gick jättebra, och jag tror att bilden som vi valde blev jättefin!




Nu slappar jag i soffan med en sovande Klara, Lukas sover sedan 8 och M är och spelar innebandy! Snart dags för sängen, och vaggan för Klara!


 


Mina kids redo för bus på öppna förskolan! 




Av Johanna Mokvist - 5 september 2011 17:06


Visst är dem goa, Klara och Molly! De ser så roliga ut, mest Klara som ser ut som en liten butter. Tror att dessa små damer kommer ha mycket skoj tillsammans när de är lite äldre. KUL!


       

Av Johanna Mokvist - 2 september 2011 10:18


Blä, idag är jag så sjukt trött i huvudet! Inte ens kaffe hjälper, och det brukar det oftast göra! Jag vet inte vad det kommer sig för i natt bjöd Klara på 7 timmars sammanhängande sömn, men trots det är mitt huvud som en stor klump idag! Och tålamodet och humöret tar ju dessvärre en vändning då också.. Hoppas det blir bättre framåt förmiddagen.


Vi har i vilket fall hunnit med en liten promenad till Maxi, jag hade ett paket att hämta ut där. Paketet innehöll tre söta "förvaringsboxar" i olika storlekar som ska pryda Klaras hylla.Lite gotta inhandlades till kvällen också!När vi kom hem mötte vi Poyan med hans kids så de följde med oss hem en stund för att sedan trampa vidare till Willys. Meningen var att Linnéa skulle vara kvar här en stund, men hon ändrade sig i sista sekund.


Lukas är pigg idag, VÄLDIGT pigg. Jag trodde han skulle vara lite trött och vilja vila, men han verkr piggare än någonsin. Han har inte klagat något på smärta så någon alvedon har han inte behövt få. Skönt!


Snart kommer Emma förbi på lite fika, och sen ska kidsen mina förhoppningsvis sova middag och jag likaså. Härligt att helgen är här, då kanske det kommer någon chans för mig att lämpa över kidsen på M. Kan ju vara skönt att vila huvudet för en sekund eller två.



En Klara igår kväll redo för att sova (eller inte!!) Hon skrek mer eller mindre hela kvällen med undantag för när denna bild togs då!



Hoppas alla får en trevlig helg, som ni vet så kommer uppdateringen av bloggen vara dålig under helgen som alltid!

Av Johanna Mokvist - 1 september 2011 20:07


Nu har våran stora, fina, duktiga och framför allt modiga pojke opererat sitt lillfinger! Vi är så stolta och malliga över honom, över hur modig han varit idag!


Dagen började redan 05,30 för honom då vi väckte honom. Trots att han inte alls tyckte om att duscha med desinfektionstvålen så gick han frivilligt in i duschen med väldigt lite protester. Sen for vi iväg till Eskilstuna utan frukost i hans lilla mage. Väl på sjukhuset var det ganska lång väntetid. Vi fördrev tiden med lek och bus i lekrummet som fanns på barnavdelningen. Efter ett bra tag serverade sköterskan "saft" till Lukas som fick honom sömning så då fick han vila i sjukhussängen en stund framför en Pingufilm.


Till slut var det äntligen dags att rulla in mot operations-väntsalen. Klockan 10,00 kom sen läkaren som skulle operera honom, jag fick pussa en sovande Lukas hejdå för att sen bara sitta och vänta... M följde med in till operationssalen där han skulle sövas då bara en förälder fick göra det. Han kom tillbaka efter cirka 15 minuter och berättade att allt hade gått bra. Lukas hade varit lite motvillig när han skulle andas i masken som fick honom att sova, så M och narkossköterskan hande fått hålla fast honom och i masken över hans ansikte tills han somnade :(


Det dröjde sedan en timme innan de ringde och berättade att allt var färdigt och att han låg på uppvaket. Även där fick bara en förälder vara med, den äran fick M. Jag smet in som hastigast och pussade på honom, han sov då väldigt tungt än av allt sömnmedel.  Ja, sen satt jag utanför och glodde.. Omkring 13.00 kom de äntligen ut och vi fick åka tillbaka till barnavdelningen. Det var en trött men endå glad Lukas som kom rullades i sängen med ett stort bandage omkring handen. Han hade fått en stor glasstrut när han vaknade och 4 glas saft, det var mig en annorlunda och sen frukost!


Efter lite mat och koll av honom kunde vi åka hem! Han har inte gnällt det minsta idag. Mitt mammahjärta skiner av lycka över artt ha en sådan duktig pojke till son! Nu hoppas vi på tt han ska slippa ha ont i såret under läkningen.



Attans att jag glömde kameran hemma så ni inte kan få se hur söt han ar på sjukhuset i sin lilla vita rock!! 

Av Johanna Mokvist - 1 september 2011 20:01


Ett litet tips till er kaffeälskare tänkte jag bjuda på!


Läste i någon annans blogg att det är gott att ha i lite kanel i kaffepulvret innan man brygger det. Jag testade det igår morse, och oj så gott det var!! Det är inte bara gott utan nyttigt också.


Testa Ni också!


 

Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21
22
23
24 25
26 27 28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards