ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under oktober 2011

Av Johanna Mokvist - 9 oktober 2011 10:33



" Det är svårt att vara lugn och konekvent när det stormar som värst. Det är naturligt att man som förälder växla mellan att hota, skrika, straffa, gråta, övertala och muta. Det mår barnet inte dåligt av."


Tack för de lästa orden! Lukas är som tidigare skrivet inne i en stormig period just nu, och ovanstående text stämmer in på hur vardagarna ser ut.


Min snart 3-åring! 

Av Johanna Mokvist - 9 oktober 2011 10:09


Klara börjar öppna sina ögon för den stora vida världen, hon är mycket intresserad av att titta på färgstarka ting, och det får gärna röra på sig också. Tvn vill hon också gärna slänga ett öga på, fast hon inte får (läs: tv-tittande är inte bra)! M är mer noga med att inte låta henne snegla på tvn än vad jag är, och har väl lite delade meningar om det där ämnet.


Hugo Lagercrantz, som är läkare på Astrid Lindgrens barnsjukhus menar på att intrycken som kommer från tv är onaturliga, och kan därför skada bebisars hjärnor.


Hur gör Ni med era barn, när fick de börja titta på tv/film osv?

Lukas började att titta på Pingu strax innan han fyllde två år, innan har han inte haft något vidare intresse, förutom när han var pyttebebis.



Att ligga och kika på färgglada djungeldjur är bättre för bebisar än tvn!

Av Johanna Mokvist - 8 oktober 2011 15:01


Uh, vilken otroligt tråkig dag det här är. Jag hatar att bara vara hemma, jag vill gärna åka runt till folk eller göra något roligt. Men nu när vi varit sjuka är det väl ingen som vill ha hos på besök, och det förstår vi ju!


M åkte till badhuset med Lukas i förmiddags, jag och Klara låg och sov/myste på soffan under den tiden. Jag är trött, trött, trött!


Nu är pojkarna ute igen, jag sitter och surar i soffan. Jag vill inte gå ut, jag fryser som en nakenhund och är bara allmänt sur.


Därmed utser jag denna lördag till den tråkigaste lördagen någonsin!



Någon är ju glad iaf! 

Av Johanna Mokvist - 7 oktober 2011 21:39


Vår lillskrutta börjar bli en "riktig bebis"!!


Nu är hon nästan alltid glad, hon ler verkligen hela tiden, hela hon bara lyser. Hon är så fin och söt vår bebis. Här om dagen började hon försöka att gripa tag i saker, det är så kul att se hur hon utvecklas och verkligen försöker!


Nu kan också M ha henne, och hon är nöjd med det! Bra för oss alla! Och även babysittern kan roa henne lite längre än förr.


Det är nu de där starka känslorna börjar träda fram för henne!


Nu tycker hon till och med om att bada!! (ser ni att vår dam har ett födelsemärke undet lilla tutten?)

Av Johanna Mokvist - 7 oktober 2011 21:28


Nu är jag tillbaka efter några dagars paus från bloggandet.

Vi har varit magsjuka hela familjen. Det började ju som ni vet med Klara. Sedan var det M´s tur och även Lukas spydde lite, och igår eftermiddag var det min tur. Jippi!

Dock kändes det inte så "konstigt" eller jobbigt att spy, jag har liksom vanan inne lite känns det som, det är inte alls som innan jag var gravid med allt illamående, då var att spy det absolut värsta som kunde hända typ.


Igår låg vi alltså här hemma helt utslagna och uttråkade. Alla förutom Lukas..... Han vill leka och busa. Precis vad man vill när man spyr och är helt mör i kroppen! :) Men vi överlede.

Idag är vi väldigt mycket piggare och gladare och har levt på som vanligt.


Jag och M har lite egentid i soffan nu, vi har precis tittat på gårdagens Robinson. Lukas och Klara somnade vid 19-tiden, dock så hade jag lillan i famnen fram till 21 då jag lade över henne i vaggan. Nu blir det nog sängen för oss också snart.


En suddig bild på mina två hjärtegryn innan magsjukan slog till! 


Av Johanna Mokvist - 4 oktober 2011 12:47

Denna gobit flyttade hem till oss igår. Min kära vän Emma har en sådan, och jag var bara tvungen att härma henne. Jag tycker den är så fin, helt i min smak. STOR är den också :)


 


Tänk om man hade mycket pengar, vad mycket fint till hemmet man skulle kunna köpa då!

Av Johanna Mokvist - 4 oktober 2011 12:36


Idag är det årets smarrigaste dag, kanelbullens alldelses egna dag!

För mig ser det mörkt ut på fronten gällande att äta kanelbullar dock. Jag hade gärna velat baka, men det känns inte riktigt aktuellt när man är ensam hemma med två kids, varav en är lite småkrasslig. Jag får baka i helgen när pappan i huset är hemma.


Lukas är hemma hos Edwin och leker för tillfället. De skulle vara ute och rensa i deras trädgård och seda fika kanelbullar. Själv sitter jag med ett glas cola och väntar på att lillsnuttan min ska vakna, hon sover som en stock, och har gjort mer eller mindre hela dagen med paus för mat bara.


Ska passa på att slänga in en maskin med tvätt, Klara kräktes som sagt mycket inatt, och alla hennes sängkläder är därför smutsiga.




Nu:

Av Johanna Mokvist - 4 oktober 2011 07:42

Vällingmys med sonen!


   


Nu ska jag ta en kopp kaffe.

Ingen syskonsång idag heller, om lillfröken är sjuk är kanske inte det så poppis bland de andra föräldrarna!

Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards