ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under november 2011

Av Johanna Mokvist - 19 november 2011 10:18


Godmorgon på er!


Jösses vilken kväll vi hade igår.. Jag mådde pyton, ont i huvudet, sjukligt trött och en gnjutta halsont. Klara blev väckt av storebror och var på ett inte så roligt humör.. Hon mer eller mindre skrek sig igenom kvällen. Eftersom att jag inte mådde så bra gick jag och la mig och försökte sova så fick pappa M umgås med vår ovilliga dotter.. När klockan slog 23.00 sov damen inte än så dår fick hon komma och lägga sig bredvid mig i sängen och då somnade hon äntligen! Natten har sedan bestått av snuttande på mig från hennes sida. Idag mår jag i alla fall bättre!


Grabbarna är i badhuset och Klara sover för tillfället, själv hinkar jag i mig kaffe! :)

Efter lunch ska hela familjen traska bort till Mia med familj, vi ska baka pepparkakor tillsammans, och äta dem också hoppas jag! :) Mysig grej att göra tillsammans tycker jag. Lite senare kanske vi ska umgås med familjen Lagerstedt, vilket jag hoppas på!


Nu ska jag ta ett par varv med snabeldraken. Hoppas att ni alla får en trevlig helg!



Bilderna nedan är från pepparkaksbak förra året i december. Då kunde inte jag smaa av den goda degen för jag mådde så himla illa då åga en liten Klara i magen. Men idag blir det förhoppningsvis andra bullar! ;)

   

Av Johanna Mokvist - 18 november 2011 12:44


I dag har mina barn varit helt fantastiska (missförstå mig rätt, det tycker jag alltid att de är) men idag har de båda varit på gott humör samtidigt och det händer sällan här hemma.


När jag och Klara skulle bege oss ut i kylan för att hämta hem Lukas från förskolan bestämde jag mig för att testa att ha Klara i sittdelen till vagnen, och det var lyckat ska jag säga er. Hon brukar alltid annars börja gallskrika så fort ja placerar henne i vagnen men i sittdelen såg hon så nöjd ut. Naturligtvis var den inte i fullt sittläge utan lite lutad bakåt. Så den ska vi absolut använda lite då och då, i alla fall när hon inte är trött. På förskolan möttes jag av en mycket glad och stolt liten kille som berättade med ett leende på läpparna att han hade gått på toaletten två gånger och kissat! :) Framsteg, det tycker vi om!!


Nu är Lukas hemma hos farmor och farfar, de skulle på kalas hemma hos hans kusin som fyller 12 år idag. Klara sover för tillfället, och jag ska ta och umgås lite med tvättmaskinen innan Emma kommer hit på en kaffe vid tretiden.


 

Av Johanna Mokvist - 18 november 2011 09:13


God morgon mina vänner!

Idag vaknade jag efter en natt med lite sömn, Klara har inte velat sova mycket alls.. Och som pricken över iet så har jag ont i halsen också.


Snart är det dags för Klara att få börja smaka lite potatis, morot, banan osv. Hon blir ju faktiskt 4 hela månader på måndag. Satt just och tittade på bilderna som vi tog på Lukas då han för första gången fick smaka lite potatis. Jag blir precis varm i hjärtat och kan inte hålla mig för skratt. Jag tror bilderna talar för vad han tyckte om måltiden :)


       



Hahaha och så den bästa bilden av de alla, jag skrattar så att jag viker mig dubbelt åt denna bild nedanför!!! Han ser ju inte inte riktigt klok ut :D :D





Hoppas att även ni får skratta lite åt dessa bilder!


   

Av Johanna Mokvist - 17 november 2011 07:34


Äntligen en till härlig morgon att se fram emot, idag ska jag nog fakstiskt lämna mina sidenbyxor hemma när vi går till förskolan... Känns bäst så! ;)


Igår kväll var jag och Klara på ljusparty hos Ellinor, och det var SÅ trevligt, så det kan jag nog leva länge på. Alla där var mer eller mindre precis som hon, härliga människor som sprider bra energi! Klara var hur duktig och glad som helst, jollrade, skrattade och sprattlade så hon blev utan problem kvällens charmtroll och ingen kunde slita sig från min glada tös. Efter partyt bjöds det på nybakat bröd och chai latte, mumms! Vi traskade sedan hemåt vid niosnåret.


Natten har varit hur bra som helst. Klara har bara vaknat 2 gånger och dessutom sovit länge mellan målen och det hör inte till vanligheterna, hurra hurra!


Nu ska vi äta lite frukost, önska mig lycka till.. Kan bli mycket tårar idag tror jag, Lukas verklar nämligen ha någon blåsa eller liknande i munnen så han får ont så fort han äter någonting, så en kopp kaffe för min del är ju att rekomendera.


Hoppas att Ni alla får en fin dag! Det ska vi se till att få!


Gårkvällens charmtroll (bild tagen hos frmor&farfar) 

Av Johanna Mokvist - 16 november 2011 09:23


Idag är det verkligen vackert ute, med frosten och solen som skiner på det! Det slog mig förut att det ju faktiskt snart är December! Var vi inte just där? Jag minns förra julen så väl, och nu är den snart här igen. Undrbart tycker jag, för det betyder ju att vi går mot ljusare tider igen! :)


Idag hoppas jag att det blir en bra dag med glada barn! Mia och hennes underbara lilla Julia kommer hit vid 14-tiden för fika och massor av bus. Även Emma skulle kika förbi för en kopp kaffe eller två. Jag älskar sådana här dagar när det finns saker att göra och att se fram emot.


Ikväll nalkas det ljusparty för mig och Klara hemma hos bästa Ellinor "energigivaren" och där skulle det bjudas på nybakat bröd under tiden. Kan ju inte bli annat än trevligt. Hoppas Klara vill hålla sig i skinnet och vara snäll bebis!


 

Taget från vardagsrumsfönstret i morse innan kaoset bröt loss här hemma!

Av Johanna Mokvist - 16 november 2011 08:52


Phjuu, nu är den "värsta" delen av morgonen avklarad... Jag tar tillbaka allt som jag sagt varit jobbigt med endast ett barn!


Lukas vill numera aldrig ta av sig sin pjyamas (likadant på kvällen, men då vill han inte TA PÅ sig den) och nästan alltid i samma veva som vi har slagsmål om pjyamasen är Klara på något vis ovillig och gnällig, ligger oftast i soffan bredvid och skriker/gallskriker... Vilket resulterar i att jag blir den stressigaste mamman i hela världen. När pjyamasen väl är av och kläderna på är det dags för frukost, alltså nästa slagsmål.


"Mamma jag vill äta vid soffbordet" = Yoghurt och macksmulor på hela mattan!

"Nej, vi äter tillsammans vid köksbordet" = GALLSKRIK!

Under tiden gallskriker antadligen även Klara för att hon är trött eller hungrig. Jag svettas som en gnu och vet inte vad eller hur jag ska börja med allt.. Allt det här resulterar i att vi får stressa så ininorden när Lukas väl har gått med på att äta vid köksbordet, och det uppstår ju hela tiden nya konflikter, i morse tex blev det en höna av en fjäder för att jag tog fram mjölken från kylskåpet och inte han, dumma mig liksom! Ja, och Klara, hon ligger i min famn under tiden och fortsätter att vara sur, eller äter så att alla grannar genom fönstret kan se mina taxöron som hon hänger i!


Sen är det dags för tandborstning, det ska också ske på ett visst sätt, annars bryter andra världskriget ut igen! Han ska borsta först, sen jag! Sen är det väldigt kul att "spruta" ut tandkräm från munnen på spegeln så att jag får tvätta den, jag gör ju bara det sisådär 10 ggr om dagen annars så det är ju lugnt.. Klara hänger på min höft under tiden och börjar tröttna på riktigt, hon vill sova, och det är hon inte feg med att visa så hon skriker så att vi tappar öronen..


Sista momentet kvar, alla kläder ska på! Jag börjar med Lukas, Klara får sitta i babysittern och titta på, eller ja, gallskrika.. Det är viktigt vilken mössa som ska sitta på huvudet, och allra helst ska han ha den tunnaste som finns.. Jag säger att han ska ha sin fina vintermössa men "den är för kall Mamma", jag tror han har missupfattat det där med vilken mössa som är kall.. Sen ska Klara få kläder på sig, hon gallskriker nu så att hon är mer eller mindre illröd i ansiktet men det är bara att bita ihop. Själv får jag sedan kasta på mig jackan och hoppa i skorna för att skynda ut, så fort vagnen rör sig somnar äntligen Klara. Lukas han går ungefär lika snabbt som en snigel till dagis så det tar väl 15 minuter att gå dit (kan ta 2 minuter)...


Allt detta resulterar i att jag ser ut som ett spöke när vi väl är framme vid dagis, och idag märkte jag till min STORA förskräckelse att jag fortfarande hade mina väldigt sexiga sidenbyxor på mig när vi äntligen nådde dags.. Pinsamt mamma Johanna!


Men nu förstår ni är det så skönt här hemma på Säbygatan där det nyss var kalabalik! Jag sitter och avnjuter den godaste koppen kaffe på länge, den är välbehövlig så att jag får nya krafter inför lunchen sedan.... (men det är en annan historia!)


 

Av Johanna Mokvist - 15 november 2011 10:50



Kakbak pågår!

Dags att hämta Lukas på förskolan sen blir det nog mer bakning... Om lilltösen godkänner det vill säga!

Av Johanna Mokvist - 15 november 2011 08:39


Är jag ensam om att känna mig allmänt deprimerad?

Jag vet inte om jag ska skylla på årstiden, eller om det är någonting annat. Måste väl erkänna att jag har varit deprimerad ganska stor del av mitt korta liv, det är liksom en del av mig..


För att inte känna mig deprimerad försöker jag att göra så mycket som möjligt, umgås med människor som får mig att må bra, då är allt som har med deprission som bortblåst. Igår exempelvis mådde jag inte alls bra, då gick jag hem till min mamma, och vi hade det så kul, skrattade och skojade. Idag vet jag inte vad vi ska göra mer än att baka och träffa Emma en stund, och jag blir så rädd att den där deprimerande känslan ska krya in inom mig när jag är ensam hemma med barnen. Det är så jobbigt!


Vad får er att få bort deprissionkänslor?


 

Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards