ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under juni 2012

Av Johanna Mokvist - 23 juni 2012 19:15


Så har midsommarafton passerat, och det är ju så himla mysigt med midsommar! I alla fall om vädret är fint, och det var det ju absolut igår :-)


Vi sov hos svärföräldrarna natten till midsommar, ute i lillstugan som vi kallar det. Där har man sovit många många nätter, innan vi hade barnen. Det är lite som ett extra hem där ute i Hulta. M kom och hämtade mig på jobbet på kvällen och när vi kom till svärföräldrarna hade Lukas inte somnat än, så han fick komma upp och äta ost och kex med oss på sena kvällen. Sedan sov de gott hela natten våra små.


Midsommar började med en massa förberedelser, vi var totalt 17 stycken som sedan åt midsommarluch ute på gräsmattan i solen. Familjen Sandnell kom och gjorde oss sällskap, precis som de gjort i 3 år nu! Lukas och Linnéa lekte som aldrig förr, så himla goa är dem!! Klara tulltade mest runt på gräsmattan med lära-gå-vagnen, Svea ville gärna hjälpa till. Kanske också blivande kompisar?


Sedan rullade dagen på, jordgubbstårta, fiska med håven, dans kring midsommarstången, fiskedamm åka höskrinda och så en massa andra roliga aktiviteter på midsommarängen. Verkligen en helt underbar dag!


Barnen somnade gott igår kväll må ni tro, väldigt nöjda och glada!

Nu följer en ordentlig bildbomb från gårdagen.


                                 


Nu ska jag hoppa på cykeln till hälsogymmet för att bränna bort allt nyttigt som intogs igår. Inget lördagsmys här inte!



Av Johanna Mokvist - 23 juni 2012 11:37


 


”Jag tävlar hos Carolina om att vinna en presentkod på sovtex värd 500:- där du kan köpa fina New England kuddfodral, gardiner och plädar samt kanonbra kvalsterskydd.”

Av Johanna Mokvist - 20 juni 2012 21:00

 

Bild från när vi hade varit på ko-utsläppet i maj. Mjölk i stora lass!

 

 

Vi är ganska stora konsumenter av mjölk i vår familj, både M och Lukas dricker mycket mjölk. Sedan gör vi mycket pannkaka och jag har det i kaffet.


För någon vecka sedan kom M hem med någon lapp där man kunde tävla om en årsförbrukning av mjölk. Man skulle skriva några ord om mjölk, typ varför den är bra.. M skrev i hop några rader som löd ungefär så här;


Treåringen och pappan:


Treåringen: Jag är mycket starkare än dig pappa!

Pappan: Va? Nej! Hur kan du vara det?

Treåringen: För jag dricker mjööööölk!

 


Jag rynkade lite på näsan och sa att det var väl bra men vi skulle nog inte vinna på det (Det är sanna ord i alla fall, Lukas brukar säga så). 


I alla fall, idag ringer Willys och gratulerar till 5000 kronor i arla-checkar!!!!!!! Så vi har alltså vunnit en årdförbrukning av mjölk, eller andra alraprodukter. Jösses, jag höll på att svimma!

Av Johanna Mokvist - 20 juni 2012 20:45


Vilket underbart väder vi har haft idag då!! Hoppas, hoppas att det är lika fint på fredag när det är misdsommarafton! Jag struntar i att vädergubbarna/gummorna säger att det ska bli molningt med risk för regn, hoppet mina vänner är det sista som sviker!


I morse var jag hurtig må ni tro, jag var på hälsogymmet redan vid klockan åtta, åkte hem till min mamma efter det (hon bor precis där) för att duscha och ta en kopp kaffe och for sedan iväg på ett litet möte.


Efter lunch gick hela familjen ner på stan, det nalkades klädjakt inför fotograferingen på barnen som är på tisdag. Jag hittade en jättefin klänning till Klara, vit med lite spets och med en liten rosett baktill. Jag blev nöjd med den för den var varken "to much" men heller inte helt vardaglig. Till Lukas var det desto svårare, vill ha någon enkel vit t-shirt med knappar upptill, men det fanns då rakt inte. Hittade till slut en vit t-shirt med en fika på brösten med marinblåa fåglar på sig. Ett litet problem nu bara, som jag VERKLIGEN vill ha erat smakråd på!!! När jag kom hem upptäckte jag att Klaras klänning är helt vit medan Lukas tröja är mer gammalvit, om ni förstår.. Vad tror ni, kommer det att se konstigt ut om det inte är samma vit på deras tröjor? :-/


I vilket fall så avslutade vi stadsrundan med en fika på hembagarna, grabbarna åt mjukglass, Klara banan och jag nöjde mig med en kopp kaffe, kändes himla duktigt tyckte jag!


 

Vem har sagt att man måste stoppa skeden i munnen rätt för att den ska vara användbar? :)



     


Började sedan att jobba klockan fyra, slutar i morgonbitti. Ska nog ta och sova snart!

I morgon väntar ytterligare jobb, mellan två och åtta. Efter jobbet kommer M och hämtar mig, vi ska sova hos svärföräldrarna, mysigt!

Av Johanna Mokvist - 20 juni 2012 20:30


Klarisen är otroligt rastlös vid matbordet (alltid rastlös...), så en leksak eller två är nästan ett måste för att ljudnivån ska hållas på en normal nivå :-)


I brist på leksaker som hon inte har tröttnat på fick hon leka med gamla sugdelar till nappflaskor, och det fick mycket väl godkänt. Ja... Vad gör man inte för att få en lugn måltid :-)


   

Stackars liten har ett stort myggbett i ansiktet! 

Av Johanna Mokvist - 19 juni 2012 20:05


 


”Jag tävlar hos Carolina om ett presentkort på 200 kronor från Tefrossa

Av Johanna Mokvist - 19 juni 2012 19:53


.. ANVÄNDER sina små fötter och ben så tyckte jag att det var dags för ett par fina skor till henne! Hittade dessa, enlig mig helt bedårande små skorna i storlek 20 på Ellos. Precis som de såg ut på nätet gjorde de i verkligheten, så himla rara. Och Klara gillade dem också, precis som mammsen.


     


Vart köper ni era barnskor? Påtal om barnskor, jag tänkte sälja ett par addidas-skor, tror att det är storlek 21 eller 22, finns det något intresse? 


Av Johanna Mokvist - 19 juni 2012 19:38


Så börjar dagen lida mot sitt slut, på både gott och ont. Jag har jobbat hela dagen idag, tiden har sprungit iväg så det har inte gått någon större nöd på mig inte, trevligt också att solen valde att titta fram på eftermiddagen.


Idag träffades några av mina kära vänner för att fika och umgås, och blä vad jag har varit ledsen idag för att jag inte kunde vara med, det är så sällan vi ses allihopa, och sedan två av tjejerna också fick barn så är det något alldeles extra att ses, så jag har haft en klump inombords idag.

En annan "tillställning" som jag missar ikväll är en grillkväll med jobbet, jag vet inte exakt när de skulle ses men jag kände att det blev för mycket att först jobba hela dagen, hem och laga mat, handla, umgås med familjen och allt som kommer därtill för att orka åka dit. Hoppas att det kommer fler gånger!


Barnen har varit ena riktiga rackarungar ikväll, i alla fall det stora hjärtat, han har verkligen svar på tal när det gäller ALLT, ett helt annat trots än det vi är vana vid är här på besök, hoppas att det blir kortvarigt. Klarisen är som vanligt, vill nog helst krypa in under huden på mig! Ikväll upptäckte hon att hon kunde ställa sig upp i soffan, så det roade hon sig med en sisådär hundra gånger om, och självklart skulle även Lukas göra det då också, helst på henne.


   

Goaste lårilåååren! 


Nu sover de små i alla fall, själv ska jag snart ta en avocadosmoothie, sen blir det nog sängen snart. I morgonbitti, närmare bestämt klockan åtta ska jag till hälsogymmet. Det får bli så tidigt om jag ska hinna med allt som ska hinnas innan jag börjar jobba klockan tre.


Kram på er!

Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards