ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under juni 2012

Av Johanna Mokvist - 11 juni 2012 19:56


Haha, min lilla tokfrans till son alltså..Han måste vara inne i någon extrem växtperiod för han är hungrig hela tiden! Ikväll när jag hade läst ur en Bamsetidning och skulle krama honom godnatt säger han " Mamma, en liten nattsmörgås skulle sitta fint", jag försökte förklara för honom att han får vänta till frukosten då han nyss hade ätit och att vi faktiskt hade borstat tänderna, men sen var han så söt så jag var tvungen att låta honom följa med ner för en liten "nattsmörgås" som han kallade det. Klara har där emot inte varit så värst söt på kvällen, sur och tvär. kan vara så att en förkylning är på ingång..


Själv hade jag bestämt mig för att jag skulle börja bli nyttig idag, igen.... Det börjar verkligen spåra nu, man kan inte äta onyttigt varje dag utan att bli fet. Men det verkar spricka. Jag hade sett fram emot att jag och M skulle umgås ikväll då vi inte har träffats ensamma någon kväll på en vecka pga träning och jobb, men nejdå, då ska han iväg och spela bandy.. Så nu blev jag lite smått deppig och sur, så det blir nog en och annan godisbit i min eländiga ensamhet.


I morgon är en ny dag, och den ska jag starta med ett träningspass på Hälsogymmet! Hej å hå, från och med i morgon ska fettet bort!



Macka när den är som godast! 


Kram på er alla duktiga människor där ute med självdiciplin!

Av Johanna Mokvist - 11 juni 2012 12:00


Nu har jag avklarat min fjärde och sista jobbnatt, kommer kännas skumt att vara hemma hela dagen och krypa ner i sin egna säng här hemma ikväll. Skönt ska det bli i alla fall. Efter jobbet i morse hade vi personalmöte, och efter det cyklade jag och handlade en blomma till Lukas ena förskolefröken som tråkigt nog har blivit varslad. Jag förstår inte helt seriöst, att det KAN dra ner på personal när det redan är så få pedagoger/barnskötare på så himla många barn. Otroligt dåligt tycker jag, det är väl klart att det är BARNEN som blir hårdast drabbade!!


Lukas har i vilket fall sommarlov sedan i fredags med i dag har de alltså haft en liten avslutning, mycket för de barnen som ska byta förskola till 5-årsgruppen, Lukas absolut bästa vän kommer att byta så det är riktigt sorgligt! Till och med så att jag fick hålla tårarna inne när vi berättade för Lukas att han har lekt med kompisen på dagis för sista gången. Tur att vi bor grannar!


Annars ska jag njuuuta av dagen idag, av att vara hemma hela dagen med mina underbara barn!

Hemmet lär väl få lite kärlek också, och sambon såklart. Men nu blir det lunch nere på stan!


Min lilla solstråle igår innan jag for iväg till jobbet. Vem vill åka hemmifrån när man har en liten gladis (annat var det en timme tidigare...) 



Ha en bra dag!

Av Johanna Mokvist - 10 juni 2012 09:30


Haha, jag tror jag dör av skratt!

Ni som träffat Klara vet att hon rynker väldigt mycket på nästa, hela läppen förljer liksom med upp, det ser både rolitgt och förskräckligt ut på samma gång. En gång gjorde hon så mot två tanter på en resturang, varav tanderna sa "Ja, vi vet att vi är fula", haha.


Jag satt i alla fall och tittade lite på bilder i datorn när en gammal bild på mig som bebis döck upp (tio månader ung) och jag ser då att även jag rynkar upp med näsan lite lätt, så det kommer väl från mig då! Synd bara att jag bara har bild på Klara från sidan när hon gör så, likheterna skulle synas bättre med en bild framifrån.


   




Av Johanna Mokvist - 10 juni 2012 09:15


Dem flesta kanske skulle säga att jobbet gjorde dem trötta och utarbetade, och det hänger såklart säkert ihop med vilket typ av jobb man har också. Jag kan i alla fall säga helt ärligt att mitt jobb ger mig bra energier, visst saknar jag familjen när jag jobbar, men jag är alltid glad och pigg på jobbet och trivs. När jag sedan kommer hem efter jobb är det som att jag har samlat på mig massor av nya eneriger som jag kan ge till min familj! Riktigt härlig känsla måste jag säga, för visst hade det kunnat vara tvärtom. Jag ser det som att jag har hittat rätt jobb, sen om det varar för alltid vet man ju inte.



Idag står städning på schemat, det är så där stökigt nu igen, våra golv är hopplösa! De är mer eller mindre alltid fläkiga och när solen ligger på endast litegrann så syns allt. Jag vill inget hellre än att byta golv, speciellt i hallen! Jag vill ha några snygga, ljusa golv. Dessvärre håller inte M med, eller han vill inte lägga golv här, utan spara pengarna som det kostar till ett framtida hus. Ganska smart, så det är bara att acceptera och skura varje dag!



Annars ska jag ta med mig Lukas på förmiddagen och hämta upp några blöjor som jag köpt från köp&sälj på facebook, up&go är det, vi kör med vanliga och det är allt förutom lätt på Klara för tillfället, hon vrider och vänder på sig och rullar runt på skötbordet. Unge!


Det bästa idag blir väl kaffebsöket klockan ett, alltid trevligt när vänner kommer över. Det tycker både jag och barnen!



Hoppas att ni får en bra dag, i regnet och allt..

Av Johanna Mokvist - 9 juni 2012 22:38


.. Gör det du också! Tänk att ha turen på sin sida och vinna, bara genom ett simpelt blogginlägg! Ni hittar tävlingarna här inne hos Agnes!


   

Av Johanna Mokvist - 9 juni 2012 22:05


..var tio månader sprang han också runt med samma lära-gå-vagn som går varm med Klarisen just nu. Så himla kul att titta tillbaka på bilder när Lukas var "bebis".


 



Och VAD LIKA DEM ÄR VARANDRA! Det har slagit ner som en blixt från ovan, de är otroligt lika varandra när Lukas var i samma ålder.


När Lukas var 10½ månader så stod vintern på ingång, annat är det för Klarisen.   

Av Johanna Mokvist - 9 juni 2012 21:51


Thailand-älskare som jag är så var jag tvungen att titta på filmen En gång i Phuket. Jag har helt missat att den finns och hittade den via en slump när jag surfade runt.


Om ni inte har sett den, SE DEN! Enligt mig en otoligt bra/rolig/romatisk film!


 

Av Johanna Mokvist - 9 juni 2012 13:15


Nu måste jag faktiskt få avreagera mig lite, jag blir så himla arg så det måste ut på något sätt!

Den senaste veckan vet jag inte hur många föräldrar jag ser som drar runt på en vagn, och i den andra handen håller en glödande cigg, varav det enorma rökmolnet hamnar rakt i vagnen på det lilla oskyldiga barnet! Det spelar ingen roll hur litet eller stort barnet är, det är ändå helt oaccebtabelt!!


Helt ärligt så struntar jag fullkomligt i att rökaren "måste" röka när den är ute för det är ett behov, och annars blir det så tråkigt att vara ute och gå. DU GÅR INTE I FÖRSTA HAND NÄR DU HAR DITT BARN MED DIG I VAGNEN! Om du inte kan hålla dig i från giftpinnen medan du är ute på barnvagnspromenad borde du helt ärligt inte ha skaffat barn. Nej, fy och usch, detta är verkligen ett ämne som gör mig flyförbannad!


Överhuvudtaget när det gäller rökare så verkar de tro att bara för att dem röker så gör alla det, eller alla är i alla fall ok med att andras in lite gift trots ickerökare. Det är ju himla bra att placera sig precis vid en ingång/utgång med ciggen, eller varför inte blåsa ut jordens rökmoln precis när jag kommer och går med MINA barn så att det hamnar på dem.


Min mamma röker, och har alltid gjort, det har liksom alltid varit en stor del av henne, och jag tycker inte om det! Men sen är det ju så att alla har ju ett eget val, vill man röka så gör man det, men någonstans så tycker jag att man ska ta hänsyn till alla dem som faktiskt har valt att inte göra det, just eftersom att det är ren gift som andas ut på oss. Min mamma går alltid undan och röker när mina barn är i närheten så att röken inte ens är passerar mot dem, och hon tvättar ALLTID händerna efteråt när barnen är med henne, och det uppskattar jag!



Vad tycker ni, överreagerar jag, är det ok att röka när man är ute på barnvagnspromenad?



 

Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards