ettsmåbarnsliv

Alla inlägg under september 2010

Av Johanna Mokvist - 10 september 2010 08:15


Idag fick vi sovmorgon. För länge!! Numera ställer vi aldrig någon klocka för Lukas är som en liten väckarklocka. Oftast öppnar han sina blå omkring 5.15 MEN, idag ville han minsann sova till klockan 7! Dagisdags vid 7.45 Det blev lite småstressigt må jag säga.


* Först ska han mysa lite i sängen, och en annan måste sitta på golvet brevid honom!

* Sen vill chefen ha välling

* Bjöjbyte och kläder ska på

* Pingudags och dricka upp den sista vällingen

* Borsta tänderna och tvätta av sig lite

* På med alla ytterkläder


Och mellan där ska ju även JAG hinna göra mig i ordning.. Och det är ju då ingenting han uppskattar. Han vill nog helst att hans mamma ska gå omkring och se ut som ett vrak! :) Men vi hann i alla fall!


Själv har jag snart lite matte i 3 timmar. Lektionen på fredag är den bästa! Då är jag på "loftet" som det kallas. Där får man vara om man vill ha lite extra hjälp, och samtidigt få poäng för det. Toppen tycker jag! Påtal om matte, vi fick tillbaka våra skrivna prov redan igår, jag fick godkänt! Så nöjd! Godkänt är som ett MVG för mig!


      


Och för att byta ämne.. Som bilderna kanske berättar!

Lukas hatar verkligen grönsaker, han vill absolut inte ens smaka.. Så min fråga till er som har barn, äter de grönsaker?


Haha, nu kanske någon tror genom att titta på bilderna att vi bara serverar broccoli till Lukas. Det är i själva verket M´s tallrik innan maten ligger där :)


Skoldags!


Av Johanna Mokvist - 9 september 2010 08:08


igår gjorde jag ett besök hos farbror doktorn. Jag har i ett par dagar haft en sådan konstig värk i mitt högra ben. Det känns som att det liksom strålar ner en obehaglig smärta, ibland även ner i min fot. Jag talade om det och han frågade då om jag även har ont i ryggen. Vilker jag ju har till och från. Han sa direkt att han tror att det rör sig om ischias, eller "falsk ischias". Jag ska få en tid hos en kiropraktor så får vi se vad han kan göra för mig. Några typ av piller ska jag väl också få! :/ Alltid ska det vara något, med någon...


Nu är det snart dags för lite matte. Idag börjar vi på ett nytt kapitel efter povet. Det kändes som att det gick ganska bra igår på provet, men det vet man ju aldrig. Efter matten blir det att rusa till jobbet. Jobb fram till 14, sen rusa igen för då strax efter 14 har jag en samhällkunspakslektion. Hektisk dag! Lukas han hade inga problem att strunta i mig idag när jag lämnade honom på dagis ;) ungefär "ska inte du gå nu?!"


Nehe, packa matlåda och sen bege sig av på cykeln då!


Av Johanna Mokvist - 8 september 2010 08:10


Då är tydligen resan bokad. Jag och M åker till London sista oktober. Bara vi! Lukas ska sova hos farmor och farfar i 2 nätter! Hoppas att jag ska kunna koppla av och inte oroa mig allt för mycket för hur min lilla prins mår. Att man blir så larvig?


Jag inbillade mig när han var mindre att det skulle bli lättare att lämna bort honom ju äldre han blev. Pyttsan, så har det verkligen inte blivit! Jag har sådant kontrollbehov när det gäller honom, allt ska vara på ett vis och är så orolig att han ska vara ledsen efter oss.


I alla fall! Till London åker vi för att se på Above & Beyond. Kan inte riktigt förklara vad det är. Det är som en grupp, de gör låtar och sedan mixar olika dj´s deras låtar. Så man kan säga att det är som en konsert. M tycker dessa är mycket bra och bjuder därför med mig. Mysigt att bo på hotell och sen även ha en hel dag med shopping i London! ;) Det sägs ju att det finns gott om shopping i London så det kan ju inte bli bättre!



Jag och Martin våren 2008. I magen ligger lille herr Lukas.

Kommer såväl ihåg den här dagen. Jag var gravid i vecka 8-9. Jag mådde så himla illa men M´s mamma ville promt ha oss på bild under körsbärsträdet. Så fort kortet hade tagits sprang jag och spydde :)  vilka minnen! haha...


Nu ska jag plugga matte!

Av Johanna Mokvist - 7 september 2010 07:34

.. eller Mimmi som Lukas säger!


Idag är det din dag, dagen då du ska lyckas. Jag vet att du komer göra det! Vad kul, vad glada vi är för din skull!! Jag hoppas på ett sms från damen i fråga sen.. Är 99% säker på att det står något positivt i innehållet..


Sen om inte.... Så är du ju såklart duktig för det! Då är det bättre lycka nästa gång. Men jag tror på denna gång, du har sådan vilja, det märks!


Puss på dej!


Av Johanna Mokvist - 7 september 2010 07:30

   


Hittade bland annat dessa bilder på datorn som är tagna med webkameran. Urusel kvalite men man ser att vi är glada i alla fall. Det var härligt att se! :) Bilderna är tagna i januari i år.


Ska man bli mörk igen kanske??

Av Johanna Mokvist - 7 september 2010 07:14


Så gott det är med en kopp kaffe på morgonen. Att höra kaffet bryggas låter så mysigt på något sätt, och så luktar det så gott! Lukas ropar ut "tatttee" när han hö bryggaren bubbla i köket! Duktig kille, han kommer också bli en kaffedrickare! ;) Nu är det bara M som ska lära sig dricka också. Tänk så mysigt att ta en kopp kaffe tillsammans på morgonen. " Men vaddå, det spelar väl ingen roll om jag dricker ett glas vatten?".... Jo mycket tråkigt!


I morse har Lukas varit lite småkrånglig. Han vaknade omkring 4.30 och var orolig, sen somnade han om efter lite prat från lillmunnen. Vaknade sedan igen runt 5.30, fick välling och sov sen till 6.15 Så jobbigt när det blir sådär, för man hinner inte riktigt somna om ordentligt förrän det är dags att gå upp på riktigt.


Nu sitter vi och tittar på Pingu, på golvet. Soffan duger minsann inte?! Nu blev jag visst själv här framför tvn.. Lukas hittade något roligare på sitt rum. Snart blir det frukost för oss båda och sen dagos och skola. M ska vara hemma idag, precis som igår. Han är trött mest hela tiden och har noll energi, så då kan han ju gott vara hemma.


Ikväll väntar jobb till klockan 9. En hektisk dag med andra ord, det är bra!


Min lilla rynknäsa i okt/nov förra året! 

Av Johanna Mokvist - 6 september 2010 19:16


.. mig att se att Lukas har växt!! Haha, det kan ju låta lite konstigt i era öron. Saken är den att jag rensade lite i en garderob inne i Lukas rum där vi har blöjor liggandes. Där, mitt i röran hittade jag en blöja, en liten blöja! Såklart oanvänd. I vilket fall gissar jag på att han hade den för ungeför ett år sedan. Då tyckte jag att han var stora pojken, trots att han ju faktiskt bara var runt 8 månader gammal. Så nu ser jag att min lilla bebis, inte längre är en bebis, utan ett litet barn :)


Jag har sagt det förut och säger det igen. Vart tar tiden vägen? Seriöst, den bara springer iväg. Ibland känns det verkligen som att tiden står still, men när man sedan tänker tillbaka så går faktiskt tiden otroligt fort. Lukas är ju för fasen snart 2 år!


Bara för det så slänger jag in ett par bilder på Lukas som är tagna för ungefär 1 år sedan.



 


 


 


Min lilla gosunge!! Vad mysigt det skulle vara att ha honom sådär liten igen bara för en dag! Undrar vad jag säger om sisådär 15 år??! :)




Av Johanna Mokvist - 6 september 2010 14:28

 


Vaddå, jag kelig?? Neeeeej! Bara lite! ;) 


Jag tror seriöst aldrig jag träffat en sådan överkelig katt som Liña! Men det ska vara på hennes villkor. När hon har bestämt sig för att vara kelig, ja då jäklar blir det gosigt!


På bilderna kelar damen med sin sjuka husse.


Förresten... Är ni sugna på att ha en egen skogis så kika in på http://web.comhem.se/vrethagens/index.html


Där hittar Ni Liñas helsyster son nu åter igen är till salu! Farligt farligt, hon är gudomligt fin! Dorothea är damen ni ska kika efter.

Presentation


En virrig och småtokig mamma med kort tålamod till Lukas, Klara och Oskar. Bloggar om vår vardag och lite därtill. Här kan du läsa allt om spilld mjölk, gap&skrik, bus, trots, tokiga ord och också om en himla massa kärlek till tre små vilda barn. Med oss

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards